Megyei szakmai nap a DKKI Darányi Iskolájában


Megyei szakmai napot rendeztünk  intézményünkben az Educatio Kht és az OOIH Dél-Dunántúli Regionális Irodájának támogatásával május 19-én. A rendezvényre 60 érdeklődő pedagógus kolléga jött el Csökölyből, Bükkösdről, Görgetegről, Segesdről, Szulokból, Kaposfőről, Barcsról, Vízvárról. A délelőtt folyamán az alsó tagozaton tanórákat láthattak kooperatív tanulásszervezéssel, multikulturális tartalmak feldolgozásával, a felső tagozaton pedig projektnapot tekinthettek meg amely a népművészet, népi hagyományok témakörből merítkezett. Érdekes volt látni, hogyan készül a hamuban sült punye, a burek, a rétes, és kipróbálhatták a gyerekek a csuhébaba készítés, a kerámiázás, a viaszkarc készítés trükkjeit is.

A délután folyamán műhelyfoglalkozásokon beszélgettünk a kooperatív tanulásszervezés kér-déseiről Czéhné Papp Angéla, a projetmódszer alkalmazásáról Breszkovics József és a multikulturális iskola jellemzőiről Radics József vezetésével.

A szakmai nap átfogó célja az volt, hogy a DKKI Darányi Iskolája gyakorlatában bevált hatékony pedagógiai eszközöket bemutass uk vendégeinknek.

Képes  beszámolóhoz - klikk ide ! (  66db   fotó ! )