KKI DARÁNY vendégkönyve
2006.június 14. - 2006.december 31.

Linda
E-mail

Hello Cserko! Csak érdeklődnék, hogy jobban vannak-e már a betegeitek és, hogyan haladtok a felújitással? Köszi: Linda

September 20 2006 (1787) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia !
Teljesen jó híreim vannak : Kb. 1 hete nem volt újabb megbetegedés Istvándiban , de a másik hat településről ahonnan járnak hozzánk egy megbetegedés sem volt egész idő alatt ! Amúgy a gyerekek több mint két hete le lettek oltva ( a tanárok is ) és elvileg az itt tanulók és dolgozók már védettek a vírus ellen ! Az építkezés is halad , bár lehetne picit gyorsabb is :-)


LGy
E-mail

Köszönet a nyári élményekért !
Remélem az építkezés jól halad, de lehet hogy jó lenne a kamerát ismét felszerelni, hogy lássuk az építkezés is olyan gyorsan halad-e mint Jumbó növekedése?
Minden esetre jó munkát kívánok!

September 13 2006 (1705) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük ! A kamera kihyelyezése sajnos nem megoldható , a fészek kamerát is le kellett szerelnünk ,az építkezésnél elég fontos biztonsági előírások vannak , majd ha kész lesz megmutatjuk :-)Linda
E-mail

Hello! A betegeknek jóbbulást kivánok és remélem, hogy nem terjed tovább ez a csúnya betegség. Félelmetes, hogy a XXI.században mikkel kell még mindig megkűzdeni.
Cserko! A DVD-t majdan hogyan tudjuk megkapni és kb. mennyi HUF lesz? Mindenkinek pussza: Linda

September 11 2006 (1692) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mindenkinek fogok e-mailt küldeni a megjelenés idején ! Ti az első 3-ban lesztek ( Katucival és Judittal ) ! :-) Köszi az aggódást , reméljük mielőbb túl leszünk ezen a dolgon!!!


Katuci

Sziasztok! Naponta legalább 2x a képre kattintok és gyönyörködve nosztalgiázom. Közben aggódom a gyerekekért, akik megbetegedtek hepatítiszben és azokért is, akik ennek a veszélynek ki voltak téve. Gondolom, a szükséges oltás miatt félelem költözött a kis lelkükbe, de meg kellett tenni. A kis betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdv, Katuci

September 8 2006 (1664) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia Katuci ! Köszönjük az aggódást , iskolánkba 7 községből járnak gyerekek , szerencsére még "csak" az Istvándiban élők között volt megbetegedés , de félő hogy lesz máshol is... Ma a tanárok is mindannyian megkapták a védőltást , szeretnénk túlleni ezen a dolgon , reméljük mielőbb sikerül ... Igazából nagyon "felpörgeti" a dolgot a média , egy csomó olyan dolog jelenik meg aminek a "fele" sem igaz ! Persze ezt már megszokhattuk , nem az a hír , ha minden rendben van , hanem az ilyen dolgok...Mégegyszer köszi mindent , a JUMBO-dvd készülget , októberre talán megleszünk vele ! A tetőépítés is zajlik gőzerővel , ez egy ilyen nehéz félév , de ki fogjuk bírni és utána sokkal jobb lesz !!!


Linda
E-mail

Cserko! Köszi a szép állóképet! Erre szivesen kattintunk azt hiszem.Elmentettem a Jumbo-s képek lezárásaként, persze csak erre az évre vonatkozóan. Mostmár teljes erővel lehet várni a tavaszt és Ludmilláékat.
Remélem a beázás nem okozott túl nagy kárt! Jó egészséget minden közreműködőnek: Linda

August 30 2006 (1574) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Hát elég nagy a kárunk , de az építtető talán helyrehozza majd !
Azért gondoltam ezt a képet , mert itt még jól meg lehetett különböztetni a családtagokat :-)


Katuci

Hello! Nagyon sajnálom, hogy beázott a suli! Úgy látszik az időjárásra vonatkozó jókívánságomat hamarébb kellett volna elküldenem! Remélem ne ért anyagi kár benneteket! Admin! Soha csúnyább hibaüzenet-szín ne legyen, hiszen a növényzetre is emlékeztet, ahol a mi Kincsünk óvatosan lépkedve vadászott! Már láttam az újabb képet is, amelyen a Ludmilla és Chuck büszkén szemléli a fészket. Gyönyörűek! A felújítási munkához további sok sikert, türelmet és nagyon sok szép, napos időt kívánok! Üdv. Katuci

August 30 2006 (1573) Admin


Katuci

Sziasztok! Bevallom őszintén, én sem tudtam megállni, hogy ne kattintsak a madárra! De, a ma reggeltől látható zöld szín, ami a reménységé, jobban esik a lelkemnek! Admin, köszi, hogy emellett döntöttél! Az építkezéshez én is kívánok minden jót, főleg jó időt. A sulisoknak pedig élményekben gazdag tanévet! Jumbo szerintem is visszajön jövőre, mert a mi szeretetünk mágnesként fog hatni rá! Üdv, Katuci.

August 29 2006 (1564) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Katuci ! A zöld szín hibaüzenet volt nem szándékos , volt "búcsúzó" kép ami elvileg most is látható , csak itt olyan beázás volt a mai napon , hogy ma egész nap ezzel foglalkoztunk , gyakorlatilag a teljes könyvtárat és az infot ki kellet pakolni , tudod zajlik az építkezés :-)


Linda
E-mail

Sziasztok!Mától két hétig szabin vagyok. Restellem,de most birtam csak felkelni.Kicsi Jumbonak nem történhet baja, annyian vigyázzuk, mégha ilyen messziről is. Már megint Spektrum tv-t néztem és Litvániáról volt egy összeállitás. Most tudtam meg, hogy Európában ott él a legtöbb gólya és mutattak is rengeteget.Gyönyörűek voltak.
A suli felújitásához sok türelmet kivánok. A gyerkőcöknek biztos hiányozni fog az info-terem. Majd jövök megint, sziasztok: Linda

August 28 2006 (1558) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszi , jó pihenést ! Második félévben dupla mennyiségű info órájuk lesz ! Ma levettük a kamerát , mert akadályozta az építkezést !


Judit
E-mail Weblap

Sziasztok!
Én nem tudom kihagyni, hogy rá ne kattintsak a gólyára. A külföldi kamerákon is már csak az üres fészket látni, s úgy vettem ki a szövegekből, ill. az elmentett képekből, hogy azok a madarak is aug. 18-a körül indulhattak el. Sokat olvasgattam a vándorlásukról, de nem derültem föl rajta. Van úgy, hogy az első évben haza sem jönnek a kisgólyák. A rájuk leselkedő veszélyekről már inkább hallgatok.
(Katuci! Levél majd megy, összekapom magam.) Üdv.: Judit

August 28 2006 (1556) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , van aki 2-3 évet ott tölt , de szerintema mi Jumbonk haza fog jönni :-)


Katuci

Kedveseim, Lányok! Judit az a Linda, akinek a "Nem jön levél, hiába is várom..." nótaszöveg idézetet írtam. Ezer bocsánat a névcseréért! Ez csak azért történhetett meg, mert Ti ketten az én lelkemben már kézenfogva jártok!
Puszi: Katuci

August 25 2006 (1539) Admin


Katuci

Kedves Linda! "Nem jön levél, hiába is várom..." -mondom a nóta szövegével. Admin! Őszintén örülök, hogy a sulitető javítása hamarosan befejeződik. A lurkók bizonyára készülődnek már a tanévnyitóra! Üdv Katuci

August 25 2006 (1538) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A lurkók is meg mi is , elég sok meló van ilyenkor a suliban... Tető alatt október végén lesz az a szárny amit most elkezdtek , ugyhogy elég zűrös évünk lesz ez miatt , pl. informatika terem nem is lesz használható csak a 2. félévben ...


Linda
E-mail

Katuci! Igy vagyok ezzel én is, de automatikusan mindig a gólyácskára áll kurzor és már rá is kattintok, az üres fészek meg olyan szomorú látvány.Nehéz az átállás!Nna fel a fejjel! Sziasztok:Linda

August 25 2006 (1537) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Még kis ideig hagyjuk ,de pár nap múlva leszereljük a kamerát , hogy ne fájdítsuk a szíveteket , meg az építkezés miatt is le kell...természetesen az anyagok kinnmaradnak , de kicsit a honlapot is át kell majd alakítani ! Reméljük Jumbo valahol útközben van és ismerkedik az utazás élményével !


Katuci

Zoli! Biztosan a videofelvételek kikockásására gondolsz, amint azt Loboncos nevű vendég is tette a gólyatetemek keresésekor. Sok sikert az ismertetőjel(ek) megtalálásához!

August 25 2006 (1536) Admin


Katuci

Sziasztok Lányok! Én úgy döntöttem (12:26), hogy az állóképet tavaszig ki sem nyitom. Tudom, struccpolitika részemről, de nem bírom már én ezeket a megpróbáltatásokat... Üdv, Katuci

August 25 2006 (1535) Admin


Linda
E-mail

Judit! Tényleg és milyen szivfájditóan üres. Vajon kicsi szemünkfénye merre járhat most? Pussz Mindenkinek: Linda

August 25 2006 (1534) Admin


Judit
E-mail

Régen volt ilyen szép tiszta a kép, mint ma reggel......


August 25 2006 (1533) Admin


velodrome
Weblap

Köszönöm mindenkinek ezt a sok szép percet (órát?) amit nekünk szereztetek. És persze köszönöm a gólyáknak is,hogy velünk voltak! Komolyan a szívem szakadmeg ha arra gondolok,hogy lehet nem látom többet Jumbót
Remélem sikerült néhány embernek közelebb kerülni az állatokhoz ennek a kamerának köszönhetően. Én rengeteg dolgot tanultam a gólyákról,gólyáktól ebben a néhány hétben! Mégegyszer köszönöm mindenkinek!

August 24 2006 (1524) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük a kitartó érdeklődést , és a szép szavakat ! Jövőre , veled , ugyanitt !!!!


Linda
E-mail

Judit! Az a lényeg, hoogy végülis átértek hozzád.Sokszor történnek velem is megmagyarázhatatlan dolgok a neten.
Tetszik a bejegyzésed a "csúcsforgalom"-ról. Megyek Görlitzbe, hátha nekem is szerencsém lesz. Pussza: Linda

August 24 2006 (1521) Admin


Judit
E-mail

Szia Linda! Köszönöm szépen, de már a freen megkaptam mind az ötöt. Viszont nem tudom, hogy mi lehet a t-online-val, mert teljesen üres, nem jött meg sem a te, sem Cserko levele.
Tegnap a görlitzi fészekben láttam gólyácskát, nagyon jó volt nézegetni. Azért kíváncsi lennék rá, hogy melyik gólya miért indul az adott időpontban, miközben a másik még békésen tollászkodik az otthonában. Beosztják, nehogy csúcsforgalom legyen a légi úton.

August 24 2006 (1516) Admin


Linda
E-mail

Judit! Elküldtem a t-online-ra is, de szerintem nem hármat, hanem ötöt.Remélem megkaptad mindet.
Tegnap a Spektrum tv-n ment egy film Észtországról és az egyik kémény tetején egy gyönyörű gólyácska álldogált. Úgy megörültem neki.Valamelyik honlapon találtam egy térképet a gólyák vonulásáról és fantasztikus, hogy mekkora távolságot tesznek meg. A tájékozódó képsségük lenyűgöző. Hol vagyunk mi tőlük, sok beképzelt ember.
Fekete István könyveit én is imádom, csak az a baj, hogy nem azok olvassák, akiknek nagy szüksége lenne rá.Juj ma nagyon kritikus hangulatban vagyok. Sziasztok: Linda

August 24 2006 (1515) Admin


Judit
E-mail

Szia mindenkinek!
Katuci címét nem kaptam meg, lehet, hogy közben megtelt a free-s fiókom. Linda, tőled megérkezett a három lemaradt adag, lehet, hogy éppen azok miatt nem fért már be Katuci címével Admin levele. A t-online-ra küldjétek most már, ha lehet. Köszi!
Az én hangulatom is felemás, tegnap nagyon jó volt Fekete Istvánt olvasni. Nagyon szeretem, szinte minden művét olvastam. Ő mutatja meg számomra azt a harmóniát, amiben az ember és állat együtt (is) élhetne... remélem egyre többen szeretnénk ebben a harmóniában élni.
Én is nézegetem a többi gólyafészket, hátha látok még benne madarakat. Eddig még nem tudtam elcsípni őket. Lehet, hogy már útnak indultak ők is??

August 23 2006 (1499) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Elküldtem ismét ! Fekete István nekem is a kedvencem !!!


Zoli

Katuci!
Én nem láttam Jumbon egyedi azonosító jelet, de mivel van róla egy csomó fotó, esetleg lehetne keresni rajta. Jó kis program, amíg vissza nem jönnek.
Persze akkor még mindig ott a feladat jövő évre: Megfigyelni a környéken, hogy melyik az!

August 23 2006 (1495) Admin


Linda
E-mail

Hello! Végig böngésztem még egyszer a képeimet és mostmár tényleg mindet átküldtem Nektek. Mindannyiotoknak köszi a szépséges felvételeket. Benéztem a német gólyás honlapra és csoda jó képeket lehet ott is találni. Most, hogy Jumbo útra kelt,úgy vagyok vele, hogy nekem már mindegy, csak gólya legyen.
Utoljára elmentettem még az üres fészket is, ahol Jumbo felnőtt.Még egyszer JÓ UTAT KIS TOLLAS! Linda

August 23 2006 (1492) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Azt hiszem , csak az a "baj" , hogy megszerettük jópáran ezt a madarat :-(


Linda
E-mail

Sziasztok Mindenki! Nagyon szépen köszönöm a képeket!!! Judit! Egy csomo képed nekem nem volt meg, mert én jobbára csak napközben tudtam elmentegetni kicsi Jumbot. Csodálatosak ezek az éjszakai felvételek. Nagyon köszönöm Neked! A búcsú-beirásoktól sikerült jól meghatódnom.El is pityeredtem. Most megyek és benézek erre a másik gólyás honlapra.Reszkessetek - jövök vissza nem soká! Linda

August 23 2006 (1487) Admin


Katuci

Hello! 21:44-kor a betöltődött képet látva ez jutott eszembe: Sötétségbe burkolózik kéményen a fészek/Elhagyta a gólyamadár nem is olyan régen. És ilyen a hangulatom: Szóval, az egyik szemem sír, a másik meg nevet... Judit! Köszi az idézetet Fekete Istvántól, stílusos búcsúzás a Részedről, ezt meg kell hagyni! Jó éjszakát Mindenkinek! Vége az ügyeletnek... Katuci

August 22 2006 (1481) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nekem is ilyen a hangulatom ,de azért ne legyél szomorú , jó ez így !


Katuci

Judit! Nemrég küldtem ímélt Adminnak. Este biztosan továbbküldi a címemet Neked és Lindának. A vetschaui fészket az alábbi weboldalon találod: http://www.storchennest.de Kattints a "zur LIVE-CAM"-ra, de a főoldalon a linkek között megtalálod a "Bildarchiv"-ot is. Érdemes nézegetni! Kedves darányi iskolások! Ez nem ellenreklám ám, hanem csak egy kis gyógyír a szívünkre amíg Jumboék visszajönnek!! Ugye nem haragszotok? Üdv, Katuci.

August 22 2006 (1475) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Címek elküldve !!!


Katuci

Hello! Én is nagyon jó ötletnek tartom a DVD megjelentetését! Küldöm a képeket! A gyerekek biztosan nagyon büszkék a gólyáikra és várják őket vissza!! Szívesen olvasnám az élménybeszámolójukat! Üdv Mindenkinek: Katuci

August 22 2006 (1474) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszi a képeket , a többit is küldheted ! Ősszel biztosan lesznek élménybeszámolók !


Judit
E-mail

Ezt hoztam Nektek:

.....
- Halljátok?
A csapat mintha csak erre várt volna. Egyetlen lobbanással a levegőben van mind. Keléék már le sem szállnak. A föld süllyedni kezd, süllyed a fészek, a nádas, az öröm, a bánat.
Elmúlt a nyár, és mindtha semmi sem történt volna, csak egy csapat gólya száll a tarlott mezők felett dél felé, dél felé.

(Fekete István: Kele -utosó mondatok...-)

August 22 2006 (1473) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
De szépek ezek a sorok ... Ezt most mi is átéltük egy picit... Köszi !


Judit
E-mail

Sziasztok!
Lindának és Adminnak elküldtem két csomagban a saját elmentett képeimet. Katuci elérhetőségét még nem tudjuk, kérjük a segítséget, ha ő is beleegyezik a címcserébe.
Akkor jól emlékeztem az ígéretre, lesz DVD!!!
Katuci! hol lehet megnézni azt a vetschaui Gólyacentrumot?
Üdv: JuditAugust 22 2006 (1472) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Elküldtem Katuci címét !!!


Katuci

Admin! Átnéztem az eddigi bejegyzéseim. Kérlek, hogy ezen beírásommal együtt, az alábbiakat szíveskedj törölni a Vendégkönyvből: 1147, 1203, 1325,1326, 1395,1396. A többi sorsát Rád bízom! Ha találsz köztük olyat, amely szerinted nem kapcsolódik közvetlenül Jumbohoz, azt is töröld bátran. Előre is köszi! Ma a déli órákban 2x nekifutottam, hogy végre az én üdvözletem is megjelenjen a hazaérkezted alkalmából és megköszönjem amit eddig tettél. De, a beírásaim nem jelenítődtek meg. Lehet, hogy az egerem "haldoklik"?! Úgy kb. minden 3. bejegyzésem olvasható... Pedig lassan kattintok ám, ahogy Linda tanácsolta! 1 mélt már elküldtem neked, 3 képpel. A többit majd azon az úton megbeszéljük. Minden jót és törölgess! Üdv, Katuci

August 22 2006 (1471) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
OK ! Töröltem őket a többit nem akarnám jók a bejegyzéseid :-)
Köszi a képeket , nagyon jók !


Katuci

Zoli! Láttál Jumbon egyedi jelet? Felismernéd majd? Jujj, de jó lenne! Üdv, Katuci

August 22 2006 (1468) Admin


Zoli

Köszi a válaszokat.
At boztos, hogy a fiatalok ugyanarra a környékre jönnek vissza, mint ahol születtek?
Mert akkor talán lehetne valami egyedi jegy alapján azonosítani.

August 22 2006 (1466) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen az esetek nagy százalékában oda jönnek vissza !


Judit
E-mail

Egy kicsit összeszorult ám a gyomrom... ilyen hírt! Most, hogy mondod, mintha arra emlékeznék, hogy ők, a fiatalok egy csoportban indulnak útnak. Nagyon nehéz azt mondani még, hogy jó utat, de úgy tűnik, hogy ki kell mondani nemsokára.
Kedves Admin, várom nagyon a felvételeket!

August 21 2006 (1445) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Kinn vannak az utolsó VIDEOK !


Linda
E-mail

Köszi!Frissitettem már az előbb is, de csak most jelent meg a javitott verzió.Sajnos nincs itthon senki. Jujj de izgi, hogy mit és kit láthatunk majd az összefoglalóban.Már alig birom várni! Linda

August 21 2006 (1436) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Van egy gyanúnk : lehet , hogy Jumbo útnak indult... remélem nem lesz igazam, de itt a helyiek 3-4 napja nem látták a fészekben , és a "szakirodalom" szerint kb. ilyenkor kell elindulniuk ! Azért kukkolunk erősen , de a környéken se látta senki és ezért lehet hogy már elindult...Amúgy a fiatal gólyák előbb indulnak el és ez is lehet az oka...Az építkezés nagy erőkkel zajlik , de sikerült elérni , hogy fenn maradhat a kamera ! Ha persze nem jönnek vissza még pár napig akkor levesszük , mert akkor már nincs értelme az üres fészket mutatni , majd jövőre az új fiókákat ! Ma még kikerülnek az eddig nem látott VIDEo anyagok , szóval JUMBO azért itt marad nekünk , hiszen több óra VIDEO és több száz fotó van itt róla a honlapon , ami mindig kinnmarad ...


Judit
E-mail

Linda! Köszi, azokat láttam, csak olvasni nem tudom.
Admin! Lehet, hogy nem látták, de esetleg éjszaka voltak csak a fészekben. A kamerás felvételeken utána lehet majd nézni? A mi elmentett képeink 15-én készültek, tehát még utána voltak, csak mi nem láttuk őket.

August 21 2006 (1435) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Van egy-két anyag augusztus elejéről ami még nem került ki , de amikor rossz volt a kamera arról nekünk sincs képünk , sajna :- ( Viszont ha még itt lesznek akkor remélem tudunk csinálni egy két szép VIDEO-t !


Linda
E-mail

Segitség! Nekem miért nem jön be a nappali kép?Még mindig csak a régi éjszakait látom. Ez igazságtalanság!!!

August 21 2006 (1434) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Frissítsd meg a böngésződet !Sajnos gólyák nincsenek , a helyiek szerint 3 napja nem látogatták a fészket , reméljük mielőtt elmennek még kis időt itt töltenek !


Linda
E-mail

Judit! Belépsz a honlapra és rákattintc a gólyás képre.Megjelenik az üres fészek és azon a lapon haladsz lefelé és ott találsz egy csomó képet, szöveget. Nekem is a sógorom forditotta le, hogy mi történt velük. Hello: Linda

August 21 2006 (1432) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok!
Kedves Admin, köszönjük a gyors szervízelést, jó már nappali fényt látni a kamerán keresztül. Harcolj még egy kicsit érte, ha tényleg pár nap csak, akkor legalább addig legyen esély látni Jumbot. Azt meg tudod-e mondani, hogy ahol terepen bóklásznak, ott le lehet-e fotózni őket (most bármelyik gólyára gondolok)? Remélem lesz több használható felvétel az elmúlt két hétről is.
Linda! Hol lehet megnézni a görlitzi sérült gólyákat? Vagy csak olvastál róluk? Sajnos nem tudok németül.
Üdv:Judit

August 21 2006 (1431) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nincs mit , csak azért vagyok kicsit szomorú , mert mire hazajöttem úgy tűnik elment a mi Jumbonk ...De hát ez az élet rendje !!!


Linda
E-mail

Hello Lányok! Most jártam a görlitzi fészekben és az első állókép alatti képeken lehet látni, hogy karanténban vannak a gólyácskák. Az egyik kicsinek véres volt a szárnya, de kiderült, hogy csak egy tolla esett ki és annak a helye vérzett.Egy másik kicsi neki repült valami üvegfalnak és őt emiatt figyelik. A szülők és a két nagyobb csemete úgy néz ki, hogy utazhat délre, de a két kis "beteg" lehet, hogy a parkban marad télire. Jaj most megint el kezdtem izgulni, hogy nehogy Jumbot valami érje. Annyi veszély leselkedik rájuk.

August 21 2006 (1430) Admin


Linda
E-mail

Isten hozott! Máris látom a kezed nyomát a vendégkönyvön.Remélem jól kipihented magad és szép helyeken jártál. Láttál nyaralás közben helyi gólyákat? Jó munkát és hello:Linda

August 21 2006 (1428) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
:-)) Görörgországban az északi részen láttam pár fészket , de lejjebb nem igazán ... Szerbiában viszont volt sok !


Judit
E-mail

Sziasztok Jumbo-fanok!
Igazatok van! Majd kitalálunk mi mindent, hogy ne unatkozzunk, és admint is bevonjuk... fényképezze csak azt a havas fészket.
Mára én is elköszönök, de a holnapot már várom! Munkanap... hátha dolgozik már egy szakember.
Aludjon mindenki jól! Üdv: Judit

August 20 2006 (1416) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Na sziasztok !!!
Itthon vagyok már ( most érkeztem haza nemrég ) és holnapra mindent megjavítok amit lehet , reméljük látjuk Jumbot még egy pár napig...
Ami nem került fel video és érdekes azt is kiteszem amilyen gyorsan csak lehet ! Köszönöm mindenkinek a kitartást és az érdeklődést ( igazi Jumbo fun - Club alakult itt a vendégkönyvben ) , de ez a mi madarunk már nagyon felnőtt lett és pár nap mulva indul Afrikába... Az építkezés ( tetőfelújítás ) folytatódik , lehet , hogy le kell vegyük a kamerát ez miatt , mindenesetre én szeretném fenn hagyni addig amíg el nem mennek , és mindenről tájékoztatlak benneteklet ! Mégegyszer köszönöm a kitartó figyelmeteket , sziasztok !


Katuci

Hello Lányok! Köszi az infót, majd ügyesebb leszek! Judit! Csatlakozom Lindához, azzal a kiegészítéssel, hogy szerzünk fotót egy behavazott gólyafészekről (Mi nem ismerünk lehetetlent, ugye?)és időnként azt is megnézzük, két összefoglaló között. És persze várjuk a tavaszt... Eljön ám az is egyszer! Jó éjszakát kívánok! Katuci

August 20 2006 (1415) Admin


Judit
E-mail

Egy kicsit összeszorult ám a gyomrom... ilyen hírt! Most, hogy mondod, mintha arra emlékeznék, hogy ők, a fiatalok egy csoportban indulnak útnak. Nagyon nehéz azt mondani még, hogy jó utat, de úgy tűnik, hogy ki kell mondani nemsokára.
Kedves Admin, várom nagyon a felvételeket!

August 21 2006 (1445) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Kinn vannak az utolsó VIDEOK !


Linda
E-mail

Köszi!Frissitettem már az előbb is, de csak most jelent meg a javitott verzió.Sajnos nincs itthon senki. Jujj de izgi, hogy mit és kit láthatunk majd az összefoglalóban.Már alig birom várni! Linda

August 21 2006 (1436) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Van egy gyanúnk : lehet , hogy Jumbo útnak indult... remélem nem lesz igazam, de itt a helyiek 3-4 napja nem látták a fészekben , és a "szakirodalom" szerint kb. ilyenkor kell elindulniuk ! Azért kukkolunk erősen , de a környéken se látta senki és ezért lehet hogy már elindult...Amúgy a fiatal gólyák előbb indulnak el és ez is lehet az oka...Az építkezés nagy erőkkel zajlik , de sikerült elérni , hogy fenn maradhat a kamera ! Ha persze nem jönnek vissza még pár napig akkor levesszük , mert akkor már nincs értelme az üres fészket mutatni , majd jövőre az új fiókákat ! Ma még kikerülnek az eddig nem látott VIDEo anyagok , szóval JUMBO azért itt marad nekünk , hiszen több óra VIDEO és több száz fotó van itt róla a honlapon , ami mindig kinnmarad ...


Judit
E-mail

Linda! Köszi, azokat láttam, csak olvasni nem tudom.
Admin! Lehet, hogy nem látták, de esetleg éjszaka voltak csak a fészekben. A kamerás felvételeken utána lehet majd nézni? A mi elmentett képeink 15-én készültek, tehát még utána voltak, csak mi nem láttuk őket.

August 21 2006 (1435) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Van egy-két anyag augusztus elejéről ami még nem került ki , de amikor rossz volt a kamera arról nekünk sincs képünk , sajna :- ( Viszont ha még itt lesznek akkor remélem tudunk csinálni egy két szép VIDEO-t !


Linda
E-mail

Segitség! Nekem miért nem jön be a nappali kép?Még mindig csak a régi éjszakait látom. Ez igazságtalanság!!!

August 21 2006 (1434) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Frissítsd meg a böngésződet !Sajnos gólyák nincsenek , a helyiek szerint 3 napja nem látogatták a fészket , reméljük mielőtt elmennek még kis időt itt töltenek !


Linda
E-mail

Judit! Belépsz a honlapra és rákattintc a gólyás képre.Megjelenik az üres fészek és azon a lapon haladsz lefelé és ott találsz egy csomó képet, szöveget. Nekem is a sógorom forditotta le, hogy mi történt velük. Hello: Linda

August 21 2006 (1432) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok!
Kedves Admin, köszönjük a gyors szervízelést, jó már nappali fényt látni a kamerán keresztül. Harcolj még egy kicsit érte, ha tényleg pár nap csak, akkor legalább addig legyen esély látni Jumbot. Azt meg tudod-e mondani, hogy ahol terepen bóklásznak, ott le lehet-e fotózni őket (most bármelyik gólyára gondolok)? Remélem lesz több használható felvétel az elmúlt két hétről is.
Linda! Hol lehet megnézni a görlitzi sérült gólyákat? Vagy csak olvastál róluk? Sajnos nem tudok németül.
Üdv:Judit

August 21 2006 (1431) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nincs mit , csak azért vagyok kicsit szomorú , mert mire hazajöttem úgy tűnik elment a mi Jumbonk ...De hát ez az élet rendje !!!


Linda
E-mail

Hello Lányok! Most jártam a görlitzi fészekben és az első állókép alatti képeken lehet látni, hogy karanténban vannak a gólyácskák. Az egyik kicsinek véres volt a szárnya, de kiderült, hogy csak egy tolla esett ki és annak a helye vérzett.Egy másik kicsi neki repült valami üvegfalnak és őt emiatt figyelik. A szülők és a két nagyobb csemete úgy néz ki, hogy utazhat délre, de a két kis "beteg" lehet, hogy a parkban marad télire. Jaj most megint el kezdtem izgulni, hogy nehogy Jumbot valami érje. Annyi veszély leselkedik rájuk.

August 21 2006 (1430) Admin


Linda
E-mail

Isten hozott! Máris látom a kezed nyomát a vendégkönyvön.Remélem jól kipihented magad és szép helyeken jártál. Láttál nyaralás közben helyi gólyákat? Jó munkát és hello:Linda

August 21 2006 (1428) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
:-)) Görörgországban az északi részen láttam pár fészket , de lejjebb nem igazán ... Szerbiában viszont volt sok !


Judit
E-mail

Sziasztok Jumbo-fanok!
Igazatok van! Majd kitalálunk mi mindent, hogy ne unatkozzunk, és admint is bevonjuk... fényképezze csak azt a havas fészket.
Mára én is elköszönök, de a holnapot már várom! Munkanap... hátha dolgozik már egy szakember.
Aludjon mindenki jól! Üdv: Judit

August 20 2006 (1416) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Na sziasztok !!!
Itthon vagyok már ( most érkeztem haza nemrég ) és holnapra mindent megjavítok amit lehet , reméljük látjuk Jumbot még egy pár napig...
Ami nem került fel video és érdekes azt is kiteszem amilyen gyorsan csak lehet ! Köszönöm mindenkinek a kitartást és az érdeklődést ( igazi Jumbo fun - Club alakult itt a vendégkönyvben ) , de ez a mi madarunk már nagyon felnőtt lett és pár nap mulva indul Afrikába... Az építkezés ( tetőfelújítás ) folytatódik , lehet , hogy le kell vegyük a kamerát ez miatt , mindenesetre én szeretném fenn hagyni addig amíg el nem mennek , és mindenről tájékoztatlak benneteklet ! Mégegyszer köszönöm a kitartó figyelmeteket , sziasztok !


Katuci

Hello Lányok! Köszi az infót, majd ügyesebb leszek! Judit! Csatlakozom Lindához, azzal a kiegészítéssel, hogy szerzünk fotót egy behavazott gólyafészekről (Mi nem ismerünk lehetetlent, ugye?)és időnként azt is megnézzük, két összefoglaló között. És persze várjuk a tavaszt... Eljön ám az is egyszer! Jó éjszakát kívánok! Katuci

August 20 2006 (1415) Admin


Linda
E-mail

Judit! Télen majd nézegetjük az összefoglalókat, és erősen várjuk a tavaszt. Csá: Linda

August 20 2006 (1413) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
:-)


Linda
E-mail

Hahó Lányok! Katuci nekem is volt már ,hogy nem ment fel az irományom.Azóta a bejegyzés -re , úgy kattintok rá, mint a lassitott felvétel.Lenyomom az egéren a gombot és egy picit úgy tartom, mig el nem viszi a szövegem. Nem tudom jobban megfogalmazni a módszert.Remélem holnap Admin sorompóba áll és javul a helyzetünk! Addig is jó éjt: Linda

August 20 2006 (1412) Admin


Judit
E-mail

Szép napot minden kukucskálónak!
A megszokás nagy úr... mit fogunk télen csinálni?
Katuci! Nálam még nem fordult ilyesmi elő, valószínű, hogy a te "készülékedben" van a hiba.

August 20 2006 (1401) Admin


Linda
E-mail

Hello! Reggel 9 óra 30-kor még mindig semmi változás.Nem csoda, hisz ünnep van és vasárnap. Már csak sportból és megszokásból próbálkozok.Linda

August 20 2006 (1394) Admin


Katuci

Hello! 21:46-kor is u.azt mutatja a kamera, de legalább aktuális a kép. Jóccakát Mindenkinek! Katuci.

August 19 2006 (1393) Admin


Linda
E-mail

Hello! Semmi változás kamera-ügyben. Mára feladom, jó éjszakát Mindenkinek, Linda

August 19 2006 (1391) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! Ma este nem leszek a gépnél, de nagyon úgy néz ki, hogy ti sem fogtok látni semmit sem az előző esti képen kívül. Remélem, hogy legalább hétfőn megtudunk Admintól valamit.
Üdv.: Judit

August 19 2006 (1384) Admin


Katuci

Sziasztok Lányok! Igen, el kell búcsúzni Jumbotól (én már visszaszámlálok) és a szüleitől. Várjuk Admint és reménykedjünk egy kézikamerás felvétel készültében!

August 19 2006 (1374) Admin


Linda
E-mail

Szia Lányok!Most 9 óra van és még mindig az éjszaki üres fészek látszik.Igazatok lehet, el kell kezdeni búcsúzkodni. Elég nehéz lesz! Már csak a 24-i összefoglalóban bizhatunk, hogy ott megláthatjuk Jumbot és talán a szüleit is.Jó lenne, ha valaki kézi kamerás felvételt tudna csinálni a terepen és feltenné a gépre, úgy, mint amikor kirepült a kicsi. Reménykedjünk! Linda

August 19 2006 (1371) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! 6:38-kor is u.az a helyzet. A kamera is kifáradt... de remélem, amíg a helybeliek látják a gólyákat, addig megjavítják, hátha mi is láthatjuk még Jumbot.

August 19 2006 (1368) Admin

Judit
E-mail

Éjszakai őrjáratnál sincs semmi... 0:30-kor.
Azon gondolkodtam, hogy most már lassan el kell szakadniuk a fészektől, hiszen az útjuk során mindig máshol kell éjszakázniuk. De jó lenne még látni!

August 19 2006 (1356) Admin


Linda
E-mail

22 óra 45-kor is üres a fészek. A kamera néha ferde ( kicsi Jumbo csőre nyomán), néha zizi(mert melege van), de a mienk. Ez olyan, mint a magyar narancs. Annyi a kivánságom, hogy ennél rosszabb sose legyen!
Katuci köszi. Jó éjt minden kedves gólyaleső társnak:Linda

August 18 2006 (1352) Admin


Katuci

Hello! Az előbb írtam egy hosszabb, kedves hangú bejegyzést, megint nem jelenítődött meg... Most el kell menne a géptől, később megint próbálkozom. Addig is Écsapának, Lindának gratulálok a madármentéshez, Juditnak pedig mégegyszer köszönöm a cikket a gólyaszaporulatról! 21:52-kor üres a fészek. Vajon ma éjjel lesz végre madarunk?

August 18 2006 (1351) Admin


LGY
E-mail

Nagy élmény volt bele látni a gólya család életébe KÖSZÖNJÜK!
De a MINI-RC BT jövőre valami jobb kamerát adjon ha már egész nyáron itt reklámozza magát .
Ez a kamera ugyan nem hiszem hogy sok ügyfelet vonzott hozzájuk. Minden esetre ha jövőre is lesz ilyen lehetőség valamivel profibb megfigyelő kamerával rendelkező céget keressenek és reklámozzonak.
További sok sikert és kössz!

August 18 2006 (1349) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igazad van , erre jövőre jobban oda fogunk figyelni !!!


Linda
E-mail

Écsapa! Ezt nagyon jól esett olvasni. Jómagam eddig két galambot mentettem meg, de úgy, hogy a lakásunkban lakott velünk, amig ki nem tudott repűlni.Az első egy kis fióka volt, aki októbertől május elejéig lakott nálunk,ez már nyolc éve történt. A másodikat februárban találtam négy évvel ezelőtt és Őt április végéig ápoltuk és mikor jó idő lett kirepült az erkélyajtón. Utána is láttuk mindkettőt többször is.Nagyon szép emlék ez nekünk.Fényképeket is csináltunk róluk.
A fészek pedig még mindig üres! Remélem jó kényelmes alvó helye van drága kicsi Jumbonak, a szüleivel együtt! Hy: Linda

August 18 2006 (1348) Admin


Judit
E-mail

Écsapa! Gondolom azóta is nagy boldogság visszagondolnod erre. Ha kapnak élelmet, akkor simán áttelelnek. Így segíthetünk rajtuk. Gratulálok!
A fészek üres 21:12-kor, s a kép sem vmi jó.
Judit

August 18 2006 (1347) Admin


Écsapa
E-mail

Öt éve megmentettem egy gólya életét.Decembert írtunk már,agyon fázva, ázva ,ehesen találtam egy gólyát ,aki nem tudot elköltözni a többiekkel.az állátvédőliga befogadta .

August 18 2006 (1345) Admin


Linda
E-mail

Hello! Elolvastam a cikket és elkeseredtem,hogy nálunk milyen látványosan fogynak a gólyapárok. Remélem, hogy ezek a bekamerázott fészkek segitenek abban, hogy megforduljon a csökkenés és mi is örülhessünk, hogy majd elkezdődik lassan Magyaroszágon is a szaporodás.Annak viszont nagyon örülök, hogy másfele szaporodnak.Amúgy a kép minősége szörnyű, de igy is látszik, hogy üres a fészek. Sajnos!!! Még majd próbálkozok, most este 7 óra 40 van. Linda

August 18 2006 (1344) Admin


Katuci

Judit! Köszi a jó hírt!! El fogom olvasni a cikket.

August 18 2006 (1343) Admin


Judit
E-mail

Azért mondok egy jó hírt is: Világszerte nő a fehér gólya állománya:
http://www.geographic.hu/index.php?a ct=napi&rov=1&id=7702&PHPSESSID=8af87e523 5ee7d5784280f8db11541ae


August 18 2006 (1342) Admin


Judit
E-mail

Én a feje búbját látnám legszívesebben....

August 18 2006 (1341) Admin


Linda
E-mail

Csúnyán meg vagyunk már szorulva.

August 18 2006 (1340) Admin


Katuci

Linda! Egyetértek! Nekem már a térdkalácsa is elég lenne...

August 18 2006 (1339) Admin


Linda
E-mail

10 óra 10-kor a kép kissé zizi és a fészek üres. Azért ha Jumbo erre járna, legalább térdig jól lehetne látni. Én már ezzel is kiegyeznék.

August 18 2006 (1337) Admin


Katuci

Kedves Kesergőim! Zizis a kép(9:30), így már az üres fészket sem látjuk...Megint jön a sivatagi meleg Jumbo szárnyacskái alá, a kamera meg nem fogja bírni a hőséget.
Ettől függetlenül mi kattingassunk tovább és reménykedjünk!

August 18 2006 (1336) Admin


Linda
E-mail

Édes kis madárkám gyere haza legalább annyi időre, hogy elmenthessem Rólad a fotót és jól megnézhesselek!!!

August 18 2006 (1335) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! Én is kukucskálok reggel óta, de semmi...

August 18 2006 (1334) Admin


Linda
E-mail

Sziasztok Lányok! Tegnap nem tudtam ügyeletet tartani, de látom, hogy csak elkeseredtem volna, hogy nincs itthon senki.Most 7 óra 35 perec és a fészek nagy bánatomra üres. Igy jártam Görlitzben is. Ott sincs otthon senki. Úgy látszik nagyon megtetszett a repülés és a halászás a kis drágáinknak. De ez a jó, legalább a gyakorlás erősiti őket.Jaj már egyre kevesebb időnk maradt, hogy örülhessünk a látásuknak. Admin szerencsés hazatérést! Később még jövök. Linda

August 18 2006 (1333) Admin


Katuci

Hello! 6:40, a fészek üres. Úgy látszik őkelme nem aludt itthon. Judit! 23:55-kor mégegyszer benéztem, csak már nem írtam. Akkor a számláló hirtelen a 91re ugrott. Úgy látszik ő is döcögős. Reméljük, ma nagyobb szerencsénk lesz és hazajön a mi madarunk! Üdv, Katuci.

August 18 2006 (1332) Admin


Judit
E-mail

0:03-kor még üres a fészek.
Katuci! a számláló megy, már 92-nél van a vége. Ma nekem is sokat döcögött a gépem, lehet, hogy nálad is hasonló gondok voltak. Reggel jövök kukucskálni. Jó éjt! Judit

August 18 2006 (1327) Admin
Judit
E-mail

Sziasztok! Most éppen szétesett a képem, de a tetején nem látszik semmi, hacsak nem ül. 22:42-kor.
Én még figyelem később is.
Admin! Jó utazást hazafelé, örülök Jumbo sikerének!
Várunk haza! Judit

August 17 2006 (1323) Admin


Katuci

Hello! 21:00-kor a fészek még üres. Egy óra múlva megint bekukkantok, de később már nem lesz lehetőségem...Aki gólyát lát, mentse a képet legyen szíves! Köszi!

August 17 2006 (1322) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Most is (22:03) ures , utoljara nezem innen , legkozelebb mar otthonrol !! Pedig jo lett volna latni , a NETcafe-ban itt mar ismerik Jumbot :-))


Katuci

Judit! Az előző beírás Neked szól. Bocsánat, hogy a megjavított oldal miatti izgalmamban átkereszteltelek Lindára! Talán Linda sem haragszik, hogy írás közben Őrá is gondoltam, ezért az elírás. Üdv, Katuci

August 17 2006 (1317) Admin


Katuci

Hello! 17:58-kor kattintottam a madárra és örömmel láttam, hogy van kép.
Köszönet a szorgos és javító kezek gazdájának! Igen Linda, ügyelünk tovább!
Üdv Minden Jumbo-barátnak! Katuci

August 17 2006 (1316) Admin


Judit
E-mail

Hurrrááá!! Legalább képünk van!!! Remélem este jöttök, folyamatos ügyeletet kell tartanunk egy újabb fotóért!
17:43-kor/ Judit

August 17 2006 (1314) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! Sajnos nem jött egy jótündér, aki helyrehozza a hibát. Szerintem nem ugrott meg annyira a látogatottság, hogy ezt a hibát indokolná. Várunk türelemmel.

August 17 2006 (1310) Admin


Katuci

Sziasztok! 11:50-kor sem jó az oldal. Ne csodálkozzunk, hogy ez bekövetkezett; hazajöttek a népek a nyaralásból és elkezdtek lelkesen kattintgatni ill. videót letöltögetni. A szerver meg nem bírja... Javaslom, depi ellen, nézegessük az elmentett képeket! Üdv, Katuci.

August 17 2006 (1308) Admin


Linda
E-mail

Most jártam a görlitzi fészekben.Kép az van, gólya egy darab sem. 7 óra 35 pereckor. Gólyácskát akarok látni!!!!!!!!!!!

August 17 2006 (1301) Admin


Linda
E-mail

Sziasztok! Bár átléptük a bámészkodók számát tekintve a 35.000 álomhatárt, de a kép sajnos most sem jön be. Pedig jujj de kiváncsi vagyok! Nna talán majd később...

August 17 2006 (1300) Admin


Judit
E-mail

Úgy látom, ma már nem láthatunk semmit sem. Remélem holnap valaki megint ránéz a honlapra, s kijavítják a hibát.

August 16 2006 (1285) Admin


Katuci

Sziasztok Lányok! Még mindig rossz a szerver (13:10)
Judit!Jumbo tegnap 22:38-kor még ült a fészkében és bóbiskolni látszott (szemben a kamerával). A kép megvan. Feküdni nem láttam, de én is megijedtem volna. Linda! Nekem csak 16 képem van Jumboról, tehát a dobogó 3. fokán álldigálok. Szorítsunk a szerver javításán tevékenykedő(k)nek és előre is köszi a fáradozást! Üdv, Katuci.

August 16 2006 (1274) Admin


Linda
E-mail

Judit! Nekem is vannak vércse , sólyom, halászsas és másik gólyásfészkekből való képeim. Majd a jövő héten megpdóbálunk cserélni. Amikor én tegnap este benéztem a fészekbe, Jumbo szépen feküdt és szerintem aludni kezdett. Nem lehet,hogy bármi baja legyen! Jaj úgy elküldeném a képet róla. Nna türelem! Hello: Linda

August 16 2006 (1269) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok!
Sajnos most megint rossz a szerver 9:57-kor.
Katuci! Rossz volt látni, ahogy gubbasztott, ill. mondjuk úgy, hogy feküdt. De lehet, hogy ez normális, de előtt egy lábon aludt, aztán eltűnt, s mire visszaértem, már feküdt.
Linda! Nekem kb. 18 képem van július eleje óta. Addig nem is gondoltam rá, hogy mentenem kellene, mert itt volt minden nap. :-)) Viszont vannak kisvércse fotóim, a bp-i mobiltoronyban lakó családról.

August 16 2006 (1266) Admin


Linda
E-mail

Nos összeszámoltam és 56 darab képem van eddig. Lányok lehet csinálmi a helyet a gépeken, hogy elférjen.Bár biztos lesz köztük sok, ami már mindegyikőnknek megvan. Nálatok mekkora a készlet? Hali: Linda

August 16 2006 (1264) Admin


Linda
E-mail

Jó reggelt Lányok! Most tudtam csak benézni 7 óra 20 van és üres a fészek. Tegnap este csak két ülős képet tudtam elmenteni, mert a lányom nem engedett a géphez. Mindjárt megszámolom, hogy eddig hány Jumbos képet sikerült eltárolnom. Admin örülök, hogy Te is szerencsésen megláthattad a kis szemünkfényét és használd ki még ezt a pár napod! Hahó: Linda

August 16 2006 (1263) Admin


Katuci

Judit! Rossz érzésed van? Csak nem beteg a mi madarunk?
6:01-kor már üres a fészek, de ez rendben is lenne.

August 16 2006 (1262) Admin


Judit
E-mail

Ez nagyon furcsa, hogy ennyi idő alatt visszajött, s újból ott gubbaszt... (23:20)

August 15 2006 (1257) Admin


Judit
E-mail

Na, úgy látszik kipihente magát, mert 23:06-kor már nincs itt.

August 15 2006 (1255) Admin


Katuci

Admin!Előre is köszi a segítséget ímélcsere ügyben! Örülök az örömödnek, hogy végre Te is láthattad Jumbot! További nagyon kellemes nyaralást kívánok! Üdv, Katuci.

August 15 2006 (1252) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
OK !! Koszi !!


Judit
E-mail

Katuci! Milyen igazad van! Akkoriban nem csak a gólyák, de mindenféle költöző madár miatt kellett izgulni. Reméljük, hogy elcsitulnak addigra a szenvedélyek, ember, s gólya békében élhet arrafele. Én is mentegetem a képeket, ülőset, állósat, gubbasztósat. Legyen minél több belőle. :-))
Judit

August 15 2006 (1251) Admin


Katuci

Judit! Én is mentegetem a képeket(21:49-kor egy újabbat), mert vészesen közeleg az indulásuk ideje. Erre ma döbbentem rá igazán!
Őszintén remélem, hogy a Közel-Keleten megszűnik a háború. Az ott ártatlanul szenvedők miatt is vérzik a szívem, de nagyon rossz abba is belegondolni, hogy a háborús terület mellett/felett (?) történik a madárvonulás. Erről jó lenne olvasni egy szakember véleményét. Évekkel ezelőtt az iraki történések miatt veszélyben voltak a hazaérkezőink. Emlékszem még a tévé is foglakozott a témával.Akkor, eszperantós ismerőseimmel nyugtatgattuk egymást, most Veletek, Jumbo-rajongókkal. Reménykedjünk a legjobbakban!

August 15 2006 (1250) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Most itt van 22:30 vegre ( ! ) innen egy hete mar nem lattam Jumbot :-))


Judit
E-mail

Lányok! Ma folyamatosan nézegetem, legalább most gyarapszik a képtárunk.

August 15 2006 (1246) Admin


Katuci

Judit! Lementettem azt a képet is. Majd megkérjük Admint, hogy valamiképp segítsen hozzá bennünket a Vendégkönyvön kívüli ímélcímcseréhez, biztosan megteszi, így lehetőségünk lesz megküldeni egymásnak a képeket, mintegy kiegészítendő a kollekciót a Jumbo-dossziéban. További kellemes estét és Jumbonézegetést kívánok Mindenkinek! Üdv, Katuci.


August 15 2006 (1245) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Termeszetesen segitek , majd 19-e utan !!!


Katuci

Halihóóó! Áll a fészekben és tollászkodik(20:50)! A szeme mint egy kis csillag! Lányok örülök, hogy nektek is sikerült meglátni Őt és elmenteni Róla a képet!


August 15 2006 (1244) Admin


Judit
E-mail

De jó, hogy visszanéztem! Most éppen áll, én is elmentettem!!
20:23

August 15 2006 (1242) Admin


Judit
E-mail

Katuci! Neked nagy mázlid van! Linda két perccel előbb még nem látta, és most én sem. De a hír elég a jókedvhez. (Le tudtad menteni a képet?)
Linda! Köszi, most már beteszem a kedvencekhez, el ne vesszen.
Még jövök ma este, hátha meglátom én is.
Judit

August 15 2006 (1241) Admin


Linda
E-mail

Ja és mindez este 8 óra 20-kor történt.

August 15 2006 (1240) Admin


Linda
E-mail

Talpra Mindenki! Jumbo a fészekben csücsül és győnyőrű! Még az ég is kikékült Darány felett. Elmentettem a kis Drágát. Nna én sem bolondulok már meg! De annyira örülök, hogy látom ezt a kis tollast. Később még jövök. Csá: Linda

August 15 2006 (1239) Admin


Katuci

Megvaaan, megvaaan!!Előkerüüüüült!!19:42-kor megpillantottam szívünkcsücskét!! Épp szemben áll a kamerával. Éjjel biztosan itthon fognak aludni.
Üdv, Mindenkinek: Katuci

August 15 2006 (1238) Admin


Linda
E-mail

Judit! A cim: www.tierpark-goerlitz.de- jó nézelődést - és most is üres a fészek (7 óra 40-kor). Ráadásul olyan sötét van, mintha este 10 óra lenne. Renélem nem lesz vihar arra. Itt Tatabányán gyönyörűen süt még a lemenő Nap. Na majd később még benézek. Szió: Linda

August 15 2006 (1237) Admin

Judit
E-mail

Sziasztok! Üres a fészek, ma többször is benéztem.
Linda! Add meg légyszíves a görlitzi linket, mert ebben a dzsungelben most nem találtam meg, s elfelejtettem elmenteni. Köszi!

August 15 2006 (1233) Admin


Linda
E-mail

Katuci! Köszi a szép verset. Nagyon igaz és sajnos azóta sem történt változás.De a remény még bennünk él.

August 15 2006 (1231) Admin


Katuci

Hello Lányok! Bodor felhők alatt nem kereng a gólya/ Üres volt a fészek mára virradóra (is).
Üdv, Katuci.

August 15 2006 (1229) Admin


Linda
E-mail

Engem is csak az vigasztal, hogy itt lesznek az eddig készült videofelvételek és azokat lehet nézegetni, meg az általunk elmentett képek is megmaradnak emlékbe. Még azon izgulok, hogy jövőre, ha visszajönnek megláthatjuk-e és megismerjük-e Jumbot? Bár ilyen gyönyörű mandulavágású szeme nem sok gólyának van, mint neki. Szia: Linda

August 15 2006 (1223) Admin


Judit
E-mail

Szia Linda! Valami vezérlőt kellett még telepíteni hozzá, de én nagyon bizalmatlan vagyok minden ilyesmivel, így megvártam a lányom véleményét. Most már láttam őket, nagyon gubbasztósan ácsorogtak szegények. Jumbot hajnalban sem láttam, de az is lehet, hogy már nem törvényszerű, hogy visszajöjjenek minden nap. Kíváncsi leszek, hogy a folyamatos felvételekből kiderül-e, hogy azért jártak "itthon" még egy kicsit. Máris fáj a szívem, hogy elérkezik az az idő, hogy egyáltalán nem lesz mit néznünk.

August 15 2006 (1222) Admin


Linda
E-mail

Hello! Judit lépj be a www.tierpark-goerlitz.de honlapra és kattints a gólyás képre, utána bejön az állókép és az alatta lévő szöveg első sorában katt a Hier szóra.Akkor megjelenik kis várakozás után a mozgó kép is. Négy gólyácska lakik a fészekben, de mostnár kirepkednek és igy változik a létszám.Három tojást költöttek ki, de az egyik fiókát kivették és külön táplálták, aztán egy másik kis árva gólyával együtt visszarakták és a szülők elfogadták mindkettőt.Igy lettek négyen és én őket is nagyon szeretem, mert már Jumboval egyidőben kezdtem ezt a fészket is leskedni. Meg egy olasz honlapon is bámészkodtam solymok, vércsék és héják fészkében ( ők is csodás madarak) és egy német honlapon halászsasok három gyönyörű fiókáját is láttam felnőni és kirepülni. Most meg üres a fészek 7 óra 55-kor és már kezdek türelmetlen és szomorú lenni. Linda

August 15 2006 (1221) Admin


Judit
E-mail

Mindjárt éjfél, de sehol senki. Volt már így, akkor viszont hajnalban jöttek. Majd meglátjuk reggel.
A görlitzi gólyákat már régebben is meg szerettem volna nézni, de valami miatt nem enged tovább a rendszer.

August 14 2006 (1219) Admin


Katuci

Hello! Üres a fészek... (21:07) Éjfélig még megjöhetnek, ugye?

August 14 2006 (1214) Admin


Katuci

Linda! A görlitzi fészekben 3 gólyát látok. Ennyien maradtak, vagy van még 1-2, csak repkednek valahol? Számomra csuda érdekes látvány, hogy ennyi gólya is elfér egy fészekben... Most éppen tollászkodnak (19:37). De, a szívem Jumbohoz húz! Remélem, estére megjön! Üdv, Katuci

August 14 2006 (1211) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! végre, hogy van képünk (13:40), remélem madarunk is lesz este!
Köszönet a gyors javításért!

August 14 2006 (1208) Admin


Katuci

Szia Judit! Örüljünk együtt a képnek!! Nekem is vöröses a kép és üres a fészek (11:16), de a felhők gyönyörűek a suli felett. A felhők alatt nem látok gólyát körözni. Na, majd este! Csak megjön a mi kis drágánk...
Üdv, Katuci.

August 14 2006 (1202) Admin


Linda
E-mail

Jujj mostmár van kép, de valami marsbéli tájhoz hasonló vörös ködben úszik az üres fészek. De én már ennek is örülök, csak jönne haza Jumbo!

August 14 2006 (1199) Admin


Linda
E-mail

Hello! Most reggel 7 óra 40 van és a kép nem jön elő. Bánatomban benéztem a görlitzi fészekbe és ott előbb négyen, majd ketten és utána csak a legkisebb gólyácska volt benn egyedül. Aztán visszajöttek ketten és tollászkodnak és próbálgatják a szárnyacskáikat. Gyönyörúek! Ök meg vannak gyűrűzve és láttam amikor a gondozó srác megvizsgálta hogy rendben vannak-e.Ott pakolta a fiókákat a fészekben, mint a kilós kenyereket. Rém jópofa volt. Akkor még persze jóval kisebbek voltak. Néztem én is a számlálót, tényleg jó sokan nézelődnének, csak nem mindenki ilyen közlékeny, mint mi. Sziasztok: Linda

August 14 2006 (1195) Admin


Judit
E-mail

Sziasztok! Látom, hogy sokan próbálkoznak megnézni a fészket, de úgy látszik, még egy darabig várnunk kell, hogy megjavuljon.
Furcsa így olvasni, hogy pár hét, és elrepülnek. Nagyon fognak hiányozni, s ráadásul nincs is meggyűrűzve Jumbo, hogy jövőre is tudhassunk róla. Máris elszomorodtam, pedig örülni kellene, hogy jó erőben, fejletten indulhat útnak. Remélem, hogy még látjuk, mielőtt elindulnak.

August 14 2006 (1185) Admin


Katuci

Sziasztok Lányok! Judit örülök, hogy szerencsésen visszaérkeztél, Linda pedig újra gépközelbe került! Már nagyon el voltam itt árvulva és szomorkába hajló kedvvel próbáltam nyitogatni az oldalt naponta többször, de eredménytelenül. Ezekről a kudarcos percekről nem akartam külön beszámolni. Azt láttam, hogy a számláló kissé "felpörgött", ebből gondoltam, nem egyedül kattintgattam... 14:44-kor még mindig lap nélkül vagyunk. Hiába no, várni kell türelemmel. Vajon ilyen hidegben a fészek közelében vannak? Vagy Jumbo benne is ül? Mit sugall a megérzésetek? Adminnek további kellemes nyaralást kívánok én is (biztosan tudja; itt hűvös, esős idő van), és köszönöm, hogy igyekszik segíteni a távolból.
Üdv, Katuci

August 13 2006 (1178) Admin


Linda
E-mail

Sziasztok Lányok! Nem voltam mostanáig gépközelben, de látom sajnos semmiről nem maradtam le.Judit - elég rövid volt a nyarlásod, de remélem tartalmasan telt és azért tudtál pihenni is. Admin - további jó nyaralást kivánok! Most megpróbálok én is egy szomorú arcot berajzolni, remélem sikerül. Nagyon szeretném már Jumbot látni, de most is ugyanazt irja ki a szerkezet 12 óra 25-kor. Ne adjuk fel a reményt!!!
Hello: Linda

August 13 2006 (1173) Admin


Judit
E-mail

Sziaszok! Megérkeztem, de látom, hogy valami gond van az oldallal. Örülök, hogy láttátok Jumbot, s annak is, hogy kitartóan "leskelődtök" :-))Most már én is lesem, hogy mikorra áll vissza a képünk. (Helybeliek nem nézik - szabadszemmel - esetleg? Ők nem írnak ide?)
Adminnak további jó nyaralást!

August 13 2006 (1164) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Koszi !!!


Katuci

Admin! Köszi az infót és a segítséget! Reméljük minél hamarébb jó lesz az oldal, mert ennél az üres fészek látványa is elviselhetőbb. Bár a technika ördögét mindig számításba kell vennünk... :

August 12 2006 (1146) Admin


Katuci

Szia Linda!Reggel fél nyolc körül írtam neked pár vígasztaló szót, de a bejegyzésem nem jelenítődött meg. Arra gondoltam, hogy a jelenség összefüggésben van a weboldalproblémával. Nekem már fél ötkor az az ablak jött ki: "A lap nem jelenítődik meg" és így ment ez a délelőtt folyamán is. Most látom, mások szerencsésebbek voltak, az ő bejegyzésük olvasható. Így bátorkodom és is pár sorral! Szerintem Adminnek van helyettese itthon a "gólyafészek árnyékában" és dolgozik ezerrel a technikai probléma elhárításán. Szorítsunk Neki! Szia:Katuci

August 11 2006 (1135) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mar dolgoznak a probleman ,remelem mielobb jo lesz a kamera...Sajnos innen csak ennyit tudtam tenni :-(


Linda
E-mail

Szia Katuci!Éreztem a delejezést, de nem tudtam benézni sajnos mégsem. Remélem, hogy néhány csatoláson keresztül én is neg tudom kapni a tegnap esti képet.Nagyon irigyellek a látványért, és azért pláne, hogy Jumbot kelepelni láthattad. Ezt a mázlit! Ma reggel valami nem stimmel, mert nem lehet megnyitni a képet. "A művelet megszakadt" ezt birja kiirni a gépem. Próbálkozok tovább. Linda

August 11 2006 (1131) Admin

Katuci

Admin! Hazaérkezésed után elküldhetem csatolt fájlként, ha gondolod.
Jól sikerült a kép. Egy perccel ezelőtt pedig kelepelt az egyik. :-)) Szerintem Jumbo volt! Ezt a képet is elmentettem. Üdv:Katuci

August 10 2006 (1130) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Elore is koszi !!!


Katuci

Bocs! Az előző beírásból kimaradt az óra/perc. 21:40 van.

August 10 2006 (1129) Admin


Katuci

Szép Estét Gólyafigyelő Társaim! Lenne szíves valaki és megírná mi az a fehér folt a kép bal oldalán, a kamerához közel? Ő lenne a Papa? A két gólyát felismerem. Köszi! Üdv:Katuci

August 10 2006 (1128) Admin


Katuci

Linda! Most nagyon erősen delejezlek TÉGED (20:26), hogy kukkants be a fészekbe! 2 gólya áll benne!! Azonnal elmentettem a képet! Az egyiknek (aki szemben áll a kamerával), szerintem ő Jumbo, a begye fölötti tollacskákat borzolja a szél. Gyönyörű látvány! Remélem te is el tudod csípni a pillanatot! Szia: Katuci

August 10 2006 (1127) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
En is nezem Gorogorsyagbol nagyon jo , csak lementeni nem tudom sehova :-))!!! 21:05


Linda
E-mail

Katuci! Most néztem be újra 10.25-kor és nincs otthon senki. SAJNOS!

August 10 2006 (1114) Admin


Katuci

Linda! Az előző bejegyzés 10:10-kor történt. Ezt csak a kamera miatt írom...Bizonyára melege van. Szia:Katuci

August 10 2006 (1113) Admin


Katuci

Linda! Köszi az infót! Felkeresem majd a görlitzi fészket is. Ma 8:32-kor még a fészekben volt Jumbo, de már büszkén felemelt fejjel.
Most "zizis" a kép, csak a suli tetejéből látszik rendesen valamicske. Üdv: Katuci

August 10 2006 (1112) Admin


Linda
E-mail

Katuci! Most néztem a képet 7 óra 29-kor és Jumbo ott álldogál nekünk háttal, előre hajtott fejecskével. A másik fészek cime: www.tierpark-goerlitz.de . Rá kell kattintani a gólyás képre és a bejövő kép alatti szöveg első sorában katt a Hier szóra. Utána bejön a mozgókép. Remélem Neked szerencséd lesz, mert nekem egy pár napja nem tölti be a mozgóképet a gépem. De a második kép állókép és jól látszanak a fiókák. Jó bámészkodást! Remélem én is, hogy nem baj amiért itt diskurálunk, de egy ideje - mióta Judit is szabira ment - csak ketten maradtunk. Szia: Linda

August 10 2006 (1107) Admin


Katuci

Szia Linda! 21:46-kor a fészek üres. Lehet, ma éjjel is kint éjszakáznak valahol...Megírnád az általad rendszeresen látogatott weboldalcímet? Én is Németországban találtam gólyafészket (kicsit hamarébb mint a darányit), a vetschaui Gólyacentrumban. Azt is mindennap többször felkerestem eddig, de ott meghalt az utolsó kisgólya is kb. egy hónapja. Azóta csak napi 1x, és a déli órákban, mert akkor kb. 1/2 órát ott töltenek a szülők. Köszi és jóccakát! Üdv. Katuci. Admintől ezúton kérek elnézést, hogy így teleírom a vendégkönyvet, de spamoktól tartva Lindával másképp nem tudunk kommunikálni. Utólag majd kitörli belőle ami fölösleges, amit most, itt, előre köszönök! További kellemes pihenést kívánok Neki, így ismeretlenül is!!

August 9 2006 (1090) Admin


Linda
E-mail

Szia Katuci! Most 8 óra 30 és a fészek sajnos üres. Hát ha tényleg csak két hetünk van, akkor nagyon rá kell hajtanunk, hogy minél több képet tudjunk letölteni. Van egy bekamerázott fészek Görlitz-ben, ami a német-lengyel határnál van és ott még ki sem repültek a fiókák. Négyen vannak és emiatt nyilván kisebbek, mint Jumbo. Ők biztos később indulnak, bár jóval északabbra vannak tőlünk. Azt a fészket is rendszeresen figyelem, ott is gyönyörűek a kicsik és a szülők rendszeresen etetik őket. Ez a fészek egy állatparkban van és a gondozók is etetik a fiókákat. Három tojás kelt ki, egy fiókát kivettek és mesterségesen táplálták, majd egy másik árva kicsivel együtt visszatették őket. Csodálatos volt látni, hogy a szülők azonnal elfogadták őket. Jó éjt! Linda

August 9 2006 (1088) Admin


Katuci

Hello Linda! Delejezz, megéri! Én az utóbbi 3 hétben minden reggeli látványról lemaradtam, most kárpótolt az élet. Lehet, hogy már csak 2 hetünk van és elindulnak a gólyák délre? Ma este, valamelyik híradóban mondta egy menhelyi dolgozó, gyógyulófélben levő madárral a kezében. Üdv. Katuci

August 9 2006 (1087) Admin


Linda
E-mail

Hello! Judit jó nyaralást kivánok! Katuci! Magam is vizuális alkat vagyok, látom a képet a lelki szemeim előtt. Oltári vagy! A ma reggeli képről sajnos lemaradtam. 6-kor kell indulnom a buszhoz, hogy el ne késsek, igy nem érek rá benézni a netre.Irigyellek, gyönyörűek lehettek. Erősen delejezek, hogy sikerüljön elcsipnem a drágát a fészken. Hahó: Linda

August 9 2006 (1073) Admin


Katuci

Judit! Szerencsés utat és jó nyaralást!! Leskelődünk tovább. Ne légy szomorú, utólag majd elolvasod a bejegyzéseinket. Üdv. Katuci.

August 9 2006 (1069) Admin


Katuci

5:55-kor 2 gólya a fészekben!! Az egyik éppen a fészken igazít. Gyönyörűek!

August 9 2006 (1068) AdminJudit
E-mail

Katuci! Ez nagyon aranyos volt! :-))
Sajnos, most rátok marad a leskelődés, elutazom, de majd meglátom a beírásaitokból, hogy hazajárt-e Jumbo. Sziasztok!

August 8 2006 (1059) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Jo nyaralast !!! Sajnos ures a feszek 0:16 ma is !!!


Katuci

Üdv Linda, Judit és Minden Jumboimádó Gólyabarát! 22:13 és üres a fészek... De, még éjfélig megjöhetnek! Adminnek jó nyaralást és kellemes pihenést kívánok én is! Megérdemli!! Vizuális típusok vagytok? Nos, a minap hazaérkező ismerősőm újságolta, hogy a görög partoknál látott úszkálni valakit gondolatbuborékkal a feje fölött. Abban pedig egy gyönyörű gólya képe volt. Mit gondoltok ki lehetett az?


August 8 2006 (1057) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
:-))

Linda
E-mail

Katuci! Köszi! Tényleg nagy szerencse volt, remélem ma is hasonló jóban lesz részünk.Hello: Linda

August 8 2006 (1038) Admin


Linda
E-mail

Hello Judit! Igazad van, miután elküldtem a bejegyzést, akkor már én is rossz ötletnek tartottam, de úgy voltam vele, hogy majd megválaszolod nekem, és igy is lett.
Jó nyaralást kivánok én is és már nagyon várom az összefoglalót. Ilyen szempontból csuda jó dolog a net, a múlt héten a nővéreméktől kaptam egy e-mail-t Erdélyből, a sóbányából küldték. További jó leskelődést nekünk és Jumboban gazdag képeket. Linda

August 8 2006 (1037) Admin


Judit
E-mail

Most, 22:00-kor ketten vannak, végre látom én is őket. Érdekes, hogy mennyire megszokjuk ezt a gólyalest.
Admin! Kellemes nyaralást kívánok, megérdemled a pihenést, nagyon sokat fáradoztál a gólyacsaládért, ill. értünk, látogatókért!
Linda! Majd megkérjük Admint, hogy legyen segítségünkre, ha hazajön, nem tenném ide a címet, mert az ördög nem alszik...Lementettem én is a képet.

August 7 2006 (1022) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Koszi ! Nektek is jo pihenest ! Termeszetesen mindenben segitek majd ...19-en jovok haza !


Katuci

Hurrá! A fészekben van az egyik gólyánk (20:17)! Én Jumbonak nézem... Fél lábon áll és "csillagszemű".

August 7 2006 (1018) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Sziasztok ! Innen Gorogorszagbol probalok rendet rakni ( ekezet nelkul ) a vendegkonyvben , es nagy elmeny volt nekem is latnom Jumbot 1100 km-es tavolsagbol !!!
Augusztus 24 -en lesznek osszefoglalok , de nagyon keveset vannak itt a feszekben mar...


Katuci

Linda! Gratulálok, hogy sikerült meglátnod és lementened kedvencünket! Ezekszerint érdemes a déli órákban gyakrabban odakattintani.

August 7 2006 (1014) Admin


Linda
E-mail

Judit! Tényleg nagy szerencse volt, mert kicsit később már megint elrepült, mire benéztem. Rengeteg képet mentettem el már tojás koruk óta és azóta meg pláne.Ha godolod ird meg az e-mail cimed és küldhetek át Neked. Hello: Linda

August 7 2006 (1010) Admin


Judit
E-mail

Linda! Irigyellek! Egyben örülök is, hogy megmutatja magát, legalább nappali fényben láthattad. Országos fotóalbuma lehet már Jumbonak! Hajnalban én is hiába néztem... kicsit szomorú olyankor az ember.

August 7 2006 (1008) Admin


Linda
E-mail

11 óra 30-kor Jumbo szépen pihen a fészekben. Csoda aranyos.Sikerült a képet elmentenem.Ezt nevezem és szerencsének! Hello: Linda

August 7 2006 (1004) Admin


Katuci

5:41-kor a fészek üres.

August 7 2006 (1000) Admin


Judit
E-mail

23:05-kor sincs itthon senki. Délután igen haragos sötét volt arrafelé, gondolom esett az eső. Elképzelhető, hogy most már nem is jönnek haza? Arra én is kíváncsi lennék, hogy pl. az éjszakát hol töltik ilyenkor?

August 6 2006 (998) Admin


©Gyorsinfo - Ingyenes vendégkönyv


Katuci

22:45-kor a kép betöltődik, a kamera megjavult. Vagy inkább gondos kezek megjavították? De a fészek sajnos üres...

August 6 2006 (997) Admin


Katuci

Üdv. Mindenkinek! Judit nagyon kedves vagy, hogy próbálsz megnyugtatni. A kiskutyához gratulálok! Én nagyon nem értek a gólyadolgokhoz, ezért egy hozzáértő lenne szíves megírni, hogy ilyen korú madár már fészken kívül éjszakázhat a szüleivel? Megint kamerahiba van( 22:20)nem látok senkit és semmit. Remélem a fészekben vannak!

August 6 2006 (996) Admin


Judit
E-mail

5:20-kor sincsenek.
A fészek egy kicsit ziláltnak tűnik, gondolom vihar tépázta, ill. most már nem fordítanak rá gondot a gólyák.

August 6 2006 (992) Admin


Judit
E-mail

Elég későn értem ide 0:40, de most sincsenek még itt. Úgy látszik, valamikor hajnalban jönnek, úgyhogy Katuci, te is megnyugodhatsz, ha nem találod őket itthon. Majd reggel újból megnézem. (Korán kell kelnem, nálunk kiskutya miatt van "ügyelet".) :-))

August 6 2006 (986) Admin


Katuci

Hello! Juditnak nagyon köszönöm az infót! Tegnap, késő este még üres volt a fészek, ezért aggodalmas gondolatokkal aludtam el.
Éjfél után mégegyszer próbálkoztam, de valami miatt nem töltődött be a kép. Reggel meg simán lemaradtam az ébredezésükről. Mégegyszer köszi!

August 5 2006 (976) Admin


Judit
E-mail

Viszont, aki korán kel.... :-))
05:46-kor mindketten a fészekben, kicsit fázósan, de ébredezve.

August 5 2006 (954) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Aranzat ( Jumbot ) lel !! :-))


Judit
E-mail

Sajnos ma este 22:36-kor üres a fészek, de ha holnap újból látom őket, akkor ismét megynyugodhatunk. :-)

August 4 2006 (944) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , újabban már este se mindig vannak itt ...


Linda
E-mail

Hello! Napok óta nem sikerül bejutni a Vendégkönyvbe.Amikor mégis, akkor nem tudtam az üzenetem továbbitani. Remélem most sikerül! Többször láttam Ludmillát és Jumbot a fészekben. Mostmár tényleg nem tudni, hogy ki kicsoda.Gyönyörűek!!! Nagyon meghatott, hogy a fiókák miatt elhalasztották a felújitást. Köszönet a Hatóságoknak a hozzáállásért. Végre úgy tűnik, hogy lassan meg tudjuk a dolgokat fontosságuk szerint különböztetni. Bár minden területen beindulna ez a felfogás! Még egyszer köszönöm: Linda

August 4 2006 (922) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem tudom mi lehetett a gond , látod másoknak sikerült ...Most már nagyon keveset vannak itthon és az építkezés is folytatódik !


Judit
E-mail

21:08-kor már itthon vannak! :-)

August 3 2006 (904) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Itt nagy vihar volt ( van a képen is csak Mézga rádió jeleit láthatjuk :-) 23:58 ) itt a fészekben azért biztonságosabb !


Judit
E-mail

23:14-kor ketten a fészekben. Sajnos rossz minőségű a kép, nem tudom lementeni. A lényeg, hogy ma már kétszer láttam! :-)

August 2 2006 (892) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A tegnapi üres fészek este nagyon idegesítő volt... Holnapra a kép is megjavul remélem :-)


Dik Pál és
E-mail

Vigyázatok a golyákra.
Pali és családja.

August 2 2006 (882) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Reméljük , most már ők vigyáznak magukra :-)


Judit
E-mail

Kárpótolt minket az ifjú, most 14:53-kor "itthon" van! Egy kicsit nyúlánknak látom, soványat nem merek mondani, mert ugye, az ifjak még változnak.
Köszönöm a beszámolót, most már értem, hogy mit kellett mérlegre tenni a gólyacsalád miatt. Talán mostanra már megszokta annyira a környezetét, hogy nem fogja nagyon zavarni a munka.

August 2 2006 (878) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Eddig is az volt csak a gond , hogy a szülők elhagyhatták volna a fiókákat a nagy zaj miatt...Most ez már nem áll fenn , hiszen Jumbo is önálló gólya lett !!!


Judit
E-mail

Kivételes este, 23:22-kor nincs a fészekben Jumbo.
(Milyen építkezésről esett itt szó? Lehet erről tudni valamit?)

August 1 2006 (873) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A sulink tetejét felújítják pályázati pénzből ( kb. 30 millió HUF -ot az idén elköltünk rá ) és Jumbo miatt csúszik április óta az építkezés ! Most már folytatni tudják , mert kirepült a fészekből , tehát nem zavarják a munkások ! ( iskolánk a Duna-Dráva Nemzeti Park területén van , és nem engedték a hatóságok és mi sem a fiókák miatt az építkezés folytatását ) Nem volt könnyű döntés annak idején , de számunkra egyértelmű volt , és talán így jól járt mindenki , főleg Jumbo! Egyébként ma este az első este , hogy nincs a fészekben , reméljük nincs semmi baja !!!


lenkei gyula
E-mail

Nagy örömmel nézegettem a gólya növekedését, mindezért köszönet.
De ne feledkezzünk el az épület rendbehozataláról. Nem tudom mikor kezdik a tető felújítását, ott vannak e már a szükséges anyagok? vagy mindennel megvárják amíg a gólyák elköltöznek? Már sok zavart nem keltenek a fészek körül ha elkezdik nappal csendesen bontani.
Nehogy már ha megkezdődik az iskola akkor fogjonak hozzá!
Nem akarok Önöknek rosszat nehogy elvesszen a támogatás.

August 1 2006 (869) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük a kedves szavakat , az építkezés folytatódik , az anyagok itt vannak már régóta ! A gólyák már nem akadályoznak semmit , hiszen kirepült Jumbo ! Reméljük az építkezéssel sem lesz semmi gond !


Judit
E-mail

Akkor a későbbi ügyelet jelentése: 23:12-kor szépen látszanak, le is mentettem a képet. Megteszem, ki tudja, meddig még? :-))

July 31 2006 (859) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Reméljük még egy jó hónapot itt lesznek ... Ilyenkor este érdemes nézni a fészket , ma is 20.00 előtt nem nagyon voltak itt !


velodrome
Weblap

21:18. Két gólya a fészekben.De én mostmár tényleg nem tudom megmondani,hogy kik...

July 31 2006 (857) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
:-)) Ludmilla és Jumbo !!


velodrome
Weblap

14:30-kor senki nincs a fészekben.Remélem azért sikerül "elkapnom" őket a közeljövőben (mondjuk ma)..

July 31 2006 (850) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Este van a legnagyobb esélyed, most már Jumbo kinn van a terepen a nap legnagyobb részében ...


Judit
E-mail

Akkor csak a regisztrálás kedvéért: ketten alszanak, 22:57-kor a fészekben. Nagyon jópofa, mert csak egy test, két láb, s két fej látszik. Jó kis matematikai feladat, ha nem tesszük hozzá, hogy gólyákról van szó... :-))

July 30 2006 (842) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Aranyos vagy :-))


velodrome
Weblap

Üdv mindenkinek!Újra itt vagyok.Sajna sikerült lemaradnom Jumbó első repüléseiről.Ennyi rossz volt csupán a szabadságban.Örülök,hogy minden rendben van vele.Ha több időm lesz végig nézem az összefoglalókat,hogy miről maradtam le a 3 hét alatt.Nekem egyébként sikerült az elmúlt hetekben zempléni fekete gólyákkal találkoznom.Nah meg persze fehér gólyákkal is a Bodrog környékén.A lényeg tehát,hogy Jumbókánk jól van Most már én is itt leszek minden nap.

July 30 2006 (840) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia !Igazából mindent végigkövethetsz , ha letöltögeted az anyagokat...Lassan sajna csak az üres fészket látod , mivel Jumbo nagyon sokat csavarog napközben .


Linda
E-mail

Hello! Most este 3/4 8 van és drága Jumbo a fészekben tollászkodik. Gyönyörű látvány a csodaszép fényes tollacskáival. Már vagy három napja nem láttam, igy most nagyon megörültem neki. Remélem rajtam kivül még sokan járnak mostanában erre és ők is ilyen szerencsések, mint én.Köszi: Linda

July 29 2006 (832) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Tényleg nehéz elkapni a pillanatot amikor itt van , este azonban mindig a fészekben látható ! Most is teljesen üres reggel óta ( 10:20) :-(


Judit
E-mail

Ma 13:47-kor ketten vannak a fészekben!!
Kicsit melege van a kamerának... :-))
Judit

July 29 2006 (829) Admin


Linda
E-mail

Hello! Fantasztikusak lettek a közeli felvételek. Csodaszépen lehet látni a szépséges tollacskáit és a gyönyörű szemeit. Kezd már pirosodni a csőre és a lábacskái is. A második filmen jól látom, hogy kelepel egy picit? Köszi: Linda

July 27 2006 (809) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , legalábbis megpróbál kelepelni :-)


Misi
E-mail Weblap

Üdvözlet a Gólya rajongóknak!
Letöltöttem az összefoglalókat és örömömre egy szép nagy gólyát láttam.
Hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlődött és lett belőle egy meglett gólya.
Tudva azt, hogy milyen viszontagságos volt az élete és kb. egy hónap múlva hosszú útra indul.
Nekem fecske fészkeim vannak a ház körül és azon gondolkodom, hogy jövőre hogyan lehetne közkincsé tenni az "Ő" világukat is.
Még nem köszönök el mert megvárom Jumbó elköltözését és biztos vagyok, hogy sikerül megörökíteni.
Továbbra is maradok Gólya barát és köszönöm az eddigi tájékoztatást.

July 26 2006 (805) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük a kedves szavakat !


Kema
E-mail

Most délután 5 óra előtt láttam a kicsi Jumbót. Bár a kép a nagy melegtől elég szemcsés, nagyon örültem neki, hogy láthattam. Még mielőtt elköltöznek, jó volna látni őket minél többször. Csuda aranyos kis jószág. Köszi: Kema

July 25 2006 (799) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Sajnos egyre kevesebbet fogod látni őket ,de ez az élet rendje :- ( . Mindenesetre az összefoglalókon és a képanyagban mindig ittmarad !


Linda
E-mail

Hello! Ma reggel a kép minősége elég zizi, de Jumbo itthon van és aranyos, ahogy tollászkodik. Nagyon várom a heti összefoglalót. Köszi: Linda

July 25 2006 (796) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen ,sajnos nagyon sokat "zizi" a kép a nagy melegtől , nem tudunk mit csinálni vele , reméljük jön egy kis lehűlés !!!


Judit
E-mail

Megnyugtató, hogy legalább éjszakára visszamegy a fészekbe, s láthatjuk. Most (23:41) éppen csak egy óriási fehérséget, mert nagyon közel áll a kamerához.
A szülők ilyenkor már nem jönnek ide aludni? Hol töltik az éjszakát?
Még azt elfelejtettem megkérdezni, hogy meggyűrűzték-e Jumbot?

July 23 2006 (788) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A szülők "csavarognak" , főleg Chuck , akit az utóbbi két hét alatt kb. kétszer láttunk ...Ludmilla többet van "itthon" ő tegnap is itt aludt a fészekben...De láthatod , hogy Jumbo is nagyon keveset van itthon , kb. a nap felét nem tölti a fészekben . Ez most egy olyan időszak amikor erősődnek és állandóan kinn vannak a terepen , hiszen jó egy hónap múlva indulnak vissza ! Sajnos nem sikerült a gyűrűzés , korábban kellett volna mielőtt kigondoltuk ,de majd jövőre ebben is ügyesebbek leszünk ! Köszi az érdeklődést !


Loboncos

Éppen a kamera előtt alszik Lementettem a képet.

July 20 2006 (772) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Az jó ,mert mostanában alig-alig van a fészekben Jumbo !!!


Linda
E-mail

Hello! Köszi a megnyugtató választ. A www.tierpark-goerlitz.de honlapon még lehet fészeklakó gólyácskákat látni, méghozzá négyen vannak. Ök is próbálkoznak már, de még kisebbek,mint Jumbocska.Talán a héten már ott is megtörténik a kirepülés.Amig Jumbi felfedező úton jár, addig érdemes ott bámészkodni, Ők is gyönyörűek. Köszi: Linda

July 19 2006 (763) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , ez az "előnye" annak a szomorú dolognak , hogy Jumbo csak egyedül nőtt föl az 5 fióka közül, viszont így sokkal gyorsabban tudott fejlődni ! Nálunk is sok olyan fészek van ahol 2 sőt 3 kisgólya is van és bizony ők sem repülnek még !


Kema
E-mail

Kezdettől figyelem a fészket naponta többször is. Ez a csuda aranyos kis Jumbó nagyon hamar megnőtt, gyönyörű szép kis gólyafi- vagy gólyalányka lett belőle. Mostmár csak azt sajnálom, hogy egyre ritkábban fogjuk látni őt. Nem is akarok belegondolni, hogy kora ősszel el fognak költözni, mi lesz vele és a szüleivel. Már előre nagyon aggódom, hiszen ez a "mi" gólyánk. Köszönet Nektek ezért a sok, szép élményért, és ezentúl is mindig fogom nézni, hogy mi történik a fészekben, bár egyre többször, sajnos üres lesz. Mégegyszer nagyon köszönjük, hogy ezt az aranyos kis családot láthattuk.

July 18 2006 (758) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük , hogy figyelemmel kísérted Jumbo és a család életét az utóbbi hónapokban !


Linda
E-mail

Jaj még valami. Messze kell repülnie, hogy élelemhez jusson? És még egy.A gólya önellátó amikortól már tud repülni, vagy Ludmillával együtt halásznak? Linda

July 18 2006 (756) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem , itt a suli mellett pár száz méterre van rengeteg zsombékos - nádas terület . Most még hoz neki Ludmilla kaját , de egyre ritkábban !
Élelmet szerezni viszont egyedül fog menni , valamitől "tudja" hogy mit kell csinálni !

Linda
E-mail

Hello! Azért szerencsénkre Jumbo nem az a hűtlen tipus. Aránylag sok időt tölt még a fészekben. A mostani képen /3/4 3-kor/ is itt tollászkodik. Nagyon csinos! Délelőtt, mikor benéztem, pont nem volt otthon, olyan rossz volt látni az üres fészket. Köszi: Linda

July 18 2006 (755) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , ahogy jobban repül úgy lesz egyre több idő amit nem a fészekben tölt!


Loboncos

Sziasztok!
Köszönet Nektek mindenért, és gratulálok a sikerhez!
Jövőre ugyanitt!


July 17 2006 (749) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük !


Katuci

Hello! Ez az első olyan kattintásom (11:31), amikor -üres fészek töltődik be! Kíváncsian várom a beszámolót, Jumbo merrefelé röpködött...Szívből szorítok neki és magunknak (hogy bírjuk az izgalmakat), és nagyon büszke vagyok rá! Köszönet a sok fáradtságért!
Jövőre Veletek, ugyanitt!!

July 17 2006 (747) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Hát ezután egyre több ilyen lesz , gyakorlatilag üres fészek lesz látható napközben , de ez a normális ! Ezért is lesznek egyre ritkábbak az összefoglalók ! Hogy ma merre járt azt mi sem tudjuk , mert az első két nap próbarepülései után már nagyon ügyes lett és egyszerűen kipróbálta magát az erdő felé...De látod ügyes volt , mert már megint itt van ( 12:00 ) Köszi az aggódást és a kitartó érdeklődést Jumbo nevében is !!!


Linda
E-mail

Hello! Hát ezek a felvételek minden várakozást felülmúlóan gyönyörűre sikerültek. Csodálatos látványt nyújtot Jumbo. Fantasztikusan szép nagy madár lett belőle. A kézi kamerás felvétel szépen mutatja a méreteit. Nagyon megható volt látni, ahogy repült. Köszönöm Nektek ezt a sok szép élményt. Amig csak lehet továbbra is figyelem "kicsi" Jumbo ténykedését. Köszi: Linda0

July 17 2006 (746) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük , szerintem Te vagy az egyik legnagyobb Jumbo rajongó :-)
Reméljük most már nem lesz gond vele !


emor
E-mail

Nagyon örülök Jumbó sikerének!
Köszönöm nektek, hogy láthattam, követhettük a kis gólya fejlődését, köszi az emailt is!
Várom a jövő nyarat!

July 16 2006 (738) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük , hogy végigkövetted velünk az eseményeket !


nusi
E-mail

Kedves mindenki!Megnéztem a képeket amint Jumbó belerepül a felnőttségbe.Úgy repül mintha nem ez lenne az első repülése.köszönöm az élményt!
nusi

July 16 2006 (737) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük a folyamtos érdeklődést !


Linda
E-mail

Hello! Nagyon köszönöm a kedves értesitést. Teljesen ki vagyok, mert itthonról sajnos nem tudom megnyitni az összefoglalót, igy holnap reggelig, csak az elbeszélésekkel kell megelégednem. Nagyon örülök, hogy Jumbi ilyen szépen vette az első akadályt.Nna mostantól drukkolok neki csak igazán, hogy ne érje semmi baj.Köszi-köszi: Linda

July 16 2006 (736) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nincs mit ! Hétfőig be kell érned Jumbo albumával , ott is vannak a repülésről képek !


balga
E-mail Weblap

Kedves Kollégák!
Mestermunka volt! Köszönet érte!
Soha nem gondoltam volna, hogy egy gólya ilyen közel tud kerülni a szívemhez, és ahogy látom másokéhoz is. Csodálatos volt látni Jumbo felcseperedését, és a gólya család emberek számára is példamutató életét. Jövőre veletek ugyanitt!!!
Gratulálok nektek!

July 16 2006 (733) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük !


Judit
E-mail

Felejthetetlen élmény volt a mai nap egy "városlakó" számára, aki még sosem látott ilyesmit.
Megható pillanatok, tényleg úgy érzem, hogy ez a program sokkal közelebb hozott minket embereket a gólyákon keresztül az egész természettel!
Nagyon boldog vagyok!!!

July 16 2006 (732) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük a szép sorokat ! Jövőre ismét megpróbáljuk végigkövetni a fészek életét , látogass el
gyakran hozzánk !


Misi
E-mail Weblap

Szia !
Nagyon boldog vagyok, hogy a mi kis Jumbónk eljutott idáig. Csak a videók egy részét töltöttem még le,de elképesztő, hogy milyen alapossággal készült fel első repülésére. Azt láttam, hogy visszatér a fészekbe, de nem tudom elsőre mekkora távolságot repült. Az utóbbi napokban megfigyeltem a Dél-alföldön több gólya fészket és úgy látom erre az időjárás jobban kedvezett a fiókáknak mert van ahol három "csöppség" is készülődik a kirepülésre.
Köszönöm az eddigi fáradhatatlan munkát és továbbra is kiváncsian várom a tájékoztatást.
Külön köszönöm az értesítő e-mail-t.

July 15 2006 (729) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Mi is köszönjük a folyamatos érdeklődést , az első repülés kb 300 m sugarú kör volt , amit egyszer megismételt . De ha a fotókat is megfigyeled , nagyon szépen "landolt" olyan "kis precíz" ez a mi Jumbónk ! Az elmúlt 2 hónapban kialakult egy "törzsközönség" akiket minden jelentős változásról értesítünk !
Jövőre is tervezzük a fészek figyelését és hát még másfél hónapig Jumbo is itt repdes :-)


Linda
E-mail

Hello! Jaj! csak nem lesz megint vihar? Olyan ronda szürke az ég, a kép jobb felső sarkában.Itt nálunk Tatabányán, már jó ideje dörög és nagyon fúj a szél. Itt aggódom.Linda

July 14 2006 (724) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Csak a szele volt szerencsére , de a kamerának ma is annyi :-((


Linda
E-mail

Hello! Most este 10 őra van és Jumbi gyönyörűen alszik a fészkében. Valami csoda megható látvány.Jó éjszakát minden erre járónak. Linda

July 13 2006 (713) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Neked is jó éjt !!!Szombaton ismét új összefoglalók jönnek !!!


Linda
E-mail

Hello! Olyan szépen csücsül Jumbocska a maga által "tervezett" ferde fészében. Tündér szép madárka lett belőle. Nagyon várom már a hétvégi összefoglalót. Nap közben valamikor nem repült még ki? Csoda szép lesz, ha szárnyra kap.Csak sikerülne megörökiteni! Köszi: Linda

July 13 2006 (712) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , megint "sikerült" 90 fokban bedöntenie a kamerát... Az a baj , hogy nem merünk ezekben a napokban igazán közel menni a fészekhez ( egy csavart kéne meghúzni ) inkább mindig helyreállítjuk egy hosszú bottal , Jumbo meg elállítja :-) Félünk , hogy itt a nagy repülési gyakorlatok közben megretten és leesik ! Reméljük kirepül mielőbb és akkor szerelhetünk :-)


nusi
E-mail

Több mint egy hónap óta figyelem Jumbó botladozásait amik lassan repüléssé válnak. jó látni, hogy az egész országban szurkolnak neki.Köszönöm,hogy a részese lehetek! Ugye majd megírjátok, vagy valahogy megörökítitek a kirepülést, és hogy segít e neki Ludmilla?

July 12 2006 (692) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Természetesen megírjuk , reméljük megörökíteni is sikerül valamilyen formában ! Köszönjük a kedves szavakat , látogass vissza gyakran!


Judit
E-mail

Kedves gólyabarátok!
Hosszú hetek óta figyelem nagy érdeklődéssel a gólyacsalád történetét. Mielőtt Jumbo szárnyra kelne, szeretném megköszönni ezeket a szívmelengető (sajnos sokszor szomorú) képeket, összefoglalókat, minden közreműködőnek a lehetőséget!
Gratulálok, s kívánok magunknak jövőre is ilyen - inkább egy kicsit szerencsésebb - csodát.
Megjegyzem, bár egy kicsit elkésve, hogy a M.Madártani Egyesület honlapján párhuzamosan vörös vércsék fejlődését is nyomon lehetett, ill. még a kirepülésig lehet követni. A linkje:http://www.mme.hu/vercse/
Üdvözlettel: Judit

July 12 2006 (689) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük a szép szavakat, reméljük Jumbo-val most már nem lesz gond , jövőre vissza várjuk !


Linda
E-mail

Hello! Úgy látszik a gravitáció elmélet megdőlni látszik. Jumbo nagyon pecekesen áll-fekszik a fészekben. Szerencsére egészen közel jött a kamerához és jól lehet látni a gyönyörű tollacskáit. Nagy huncut a drága és kiváncsi természet. Az összefoglalóban fantasztikus, ahogy kiterjesztett szárnyakkal szökdécsel.A héten biztos kirepűl. Köszi: Linda

July 11 2006 (673) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen megint "kamerázott" Jumbo , igyekszünk helyrehozni , csak zavarni sem nagyon szeretnénk ...


Katuci

Úgy látszik Jumbo a mai napot is kamerázással kezdte, mert tegnap este 22:25-kor még nem volt ferde. Most 5:40 van és nagyon szembe néz vele! Gyönyörű madár! Esténként hol lehet a papa?

July 11 2006 (672) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem tudjuk Chuck merre jár , már elég régóta nem láttuk ...Reméljük nincs semmi baja !


Linda
E-mail

Jaj, most este 3/4 8 van és a képen olyan ronda sötét fellegek alatt ott áll egyedűl Jumbo.Most olyan kicsinek és védtelennek látszik.Remélem nem lesz vihar és a szülei nem hagyják sokáig ilyen magányosan álldogálni. Magyon kell aggódni érte. Linda

July 10 2006 (664) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A szülők most azt csinálják , hogy szinte csak perceket töltenek a fészekben...Amúgy ma pl. egy villanypóznáról figyelte Ludmilla Jumbot kb 50 m-ről szerintem várja , hogy mikor repül ...Jumbo meg csak nézegette a mélységet és szinte látszik rajta , hogy menne , de még valami viszatartja ...


Katuci

Megnéztem a 8-i összefoglalót, amit ezúttal is köszönök!. Profi módon emelgeti a szárnyait! Én is úgy érzem, hogy már csak pár nap és kirepül.Igaz, a jobb lábacskája még meg-meginog időnként...

July 10 2006 (661) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nincs mit , gyere máskor is !!!


Linda
E-mail

Hello! Gyönyörűek a fotók és az összefoglalók is. Tényleg mindjárt szárnyra kap ez a kis tündér, és operatőrnek készül titokban. Imádom. Köszi: Linda

July 10 2006 (657) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Lassan eljön a repülés ideje , már nagyon nézegeti a mélységet , sok időt tölt el a fészek szélén "bambulva"...Köszi a bejegyzést !Katuci

Jumbo áll a fészek szélén és gyűjti az Ő bátorságát!

July 9 2006 (654) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen ! Ha a tegnapi összefoglalót megnézed akkor láthatod , hogy milyen szépen "elemelkedget" a fészekben !Sztem pár nap és repülni fog !


velodrome
Weblap

sajna 2 hétig most nem leszek gép közelben.Viszont ez alatt az idő alatt testközelből láthatom a zempléni fekete gólyákatKíváncsian várom,hogy nálatok mi fog történni az elkövetkezendő 2 hétben.Remélem csak jó dolgokról fogok lemardni Szerintetek Jumbókánk addigra már fog repülni? További jó munkát és szép nyarat nektek!

July 8 2006 (646) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szerintünk kb. 2 hét múlva már fog , de lehet hogy tévedünk...Ha nyaralni mész akkor jó nyaralást ,és ha egy NET kávézóba tévedsz akkor bekukkanthatsz és láthatod mi történt !!!


Linda
E-mail

Hello! Jó ez a ferde kamera, igy legalább teljes alakos képet láthatunk gyönyörű Jumbocskáról.Köszi: Linda

July 7 2006 (635) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A ferdeséget holnap reggel megoldjuk , de szerintünk Jumbo "kamerázik" , majd megmutatjuk felvételeken is hogy miért gondoljuk , szóval lehet hogy ő a ludas :-))


velodrome
Weblap

Sziasztok! 10:48 van a folt eltünt,de a kamera ferde.Jumbóka egyedül van és nézelődik

July 7 2006 (634) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Megoldjuk , köszi !


velodrome
Weblap

Egy hatalmas foltot látni csak az élőképen! Mi történt?

July 6 2006 (625) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem tudom ! Lehet , hogy a meleg megint bekavart. Azt látom ,hogy picit ferdébb is a kamera , nekem amúgy lejön a kép de a folt tényleg ott van ...Meglátjuk reggelre mi lesz és megjavítjuk ha nem javul...


Csaba, Pécs

Sziasztok! Gyűrűzésre nem gondoltatok? (felirat Pl. H - Darány, Jumbo, 2006.) Akkor mindig be lehetne azonosítani a visszatérő darányi "gólyafiak" sorsát. A gyűrű külsejére lehetne ütni egy évenként változó alakú lyukat (kör, négyszög stb.), esetleg a fém színét váltogatni és akkor befogás nélkül, távcsővel látni lehetne, melyik "évjáratú" madár tért vissza. Talán a Madártani Intézet tudna ebben segíteni...

July 6 2006 (619) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
De gondoltunk , csak ott még nem tartunk...Egyelőre repüljön , és akkor majd meglátjuk ...


Linda
E-mail

Hello! "Kicsi" Jumbot lefejezi a kamera, olyan szép nagy. A tegnapi összefoglaló rém aranyos. Azok a lábak!!!!! Köszi: Linda

July 6 2006 (616) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , lassan kinövi a képernyőt ! :-)


velodrome
Weblap

Jumbika egyedül van. Szép napot mindenkinek

July 4 2006 (595) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , ahogy ez szokás mostanában :-)


Linda
E-mail

Hello! Ez a ma reggeli páros kép, a felkelő nap fényében, valami gyönyörű. Már biztos, hogy jó napom lesz. Erősen figyelem és várom, hogy mikor kezd pirosodni Jumbi lába és csőre.Ugye fennhagyjátok a lapon a napi összefoglalókat, hogy nézegethessük akkor is, ha Ők már messze járnak?Köszi: Linda

July 4 2006 (592) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia ! Igen , mindent fennhagyunk a lapon , pont ez a lényege , hogy folyamatosan elérhető legyen , meg mondjuk jövőre ha megint lesznek új gólyák össze tudjuk hasonlítani a dolgokat... Természetesen majd a 2006-os év az archívumba kerül , de megnyugtatlak , a lapról soha semmit nem törlünk , ez így megy immár 8. éve !!!


velodrome
Weblap

Két gólya van a fészekben.Most már lassan tényleg nem tudom,hogy melyikük Jumbó Volt ma egy óriási élményem.A gemenci fekete gólya webcam lakatlan fészkében percekig láttam egy nagy fekete gólyát

July 3 2006 (589) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Az pedig nagyon ritka , mi is szoktuk nézni , de sokszor üres !Igen , Jumbo-t már elég nehéz megkülönböztetni ( ha áll )! Nekünk eligazodási pont a fehér láb és a még mindig fekete csőr :-)


Linda
E-mail

Hello! Nna már hétfő reggel is van és megnéztem az összefoglalókat. Hát valami csuda ez a kis drága. Köszi a helyreigazitást és az infót. Gyönyörűséges nagyok már a szárnytollai. Kb. mikorra várható, hogy megpróbál kirepülni? Most, hogy ilyen közelről és rendszeresen lehet figyelni az életüket, csak bámulok, hogy milyen tökéletes a természet. Azt hiszem, mi emberek nem is nagyon hiányzunk belőle. Sőt!Szióka: Linda

July 3 2006 (588) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
A szakemberek azt mondják július közepe körül "kell" kirepülni egy átlagos kis gólyának kb. , persze előtte és utána is lehet , de szerintem szinkronban vagyunk az időben ! Sajnos itt megint esik és megint nem a legjobb a kemeránk ! Azt hiszem kicseréljük a héten kijavul az idő ... Köszi a látogatást , a természet tényleg tökéletes !


Linda
E-mail

Hello! Szerda óta szabin vagyok és itthon csak az álló képet tudom megnézni.De Jumbo fantasztikus, szép és erős "kis" gólya. Röhej, de már várom, hogy holnap /hétfő/ menjek melózni és a benti gépen végre megnézhessem az összefoglalókat. Ha kirepül azért utána is visszatér a fészekre amig nem indulnak el ősszel.Ugye? Nem vagyok még eléggé kiművelve gólyailag, bocsi a hülye kérdésért. Köszi: Linda

July 2 2006 (581) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , amíg el nem mennek itt lesz a fészekben , reméljük ! Az első 1-2 repülés a veszélyes a szakemberek szerint , ha azzal megleszünk akkor már talán nem lesz gond ! A "duplázást" megoldottam úgy , hogy levettem az egyiket ! A bejegyzésekben én sem tudok javítani , de szerintem ez a korrekt !


velodrome
Weblap

Nem hagytam ki egy napot sem! Csak állni nem láttam még A napi összefoglalókból volt néhány amit nem láttam.Ennyi..

July 1 2006 (574) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
OK , tudom ,hogy te mindig itt vagy , de vannak akik pár napot "kihagynak" és nem ismerik meg Jumbot !!! Ha figyelted a mai nap is szinte teljesen egyedül volt !!!


Katuci

Óh! Amint látom /21:39/ együtt a család! A papa is előkerült estére... Jumbo a szülők lábainál ülve pihizik.

June 30 2006 (566) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , mi is izgultunk , mert ma pl. kb 10 órát volt egyedül Jumbo...Úgy látszik már nagyon nagy "gyerek" , meg lehet bízni benne :-)


velodrome
Weblap

/14:50/ Egy álló,NAGY gólyát látok csak a fészekben! ! !Ez Jumbó lenne????

June 30 2006 (563) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
IGEN !!! Sokan nem értik akik kihagytak pár napot :-) Jumbo már nem fióka hanem önálló kis gólya !


velodrome
Weblap

Itt nálunk is nagy vihar volt.Ilyenkor(is) mindig eszembe jutnak Jumbóék Olyan védtelennek tünnek ebben a nyitott fészekben.Persze tudom,hogy valószinüleg jobban bírják a "gyűrődést" valamennyiünknél...

June 29 2006 (561) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , de benne van a "pakliban" sajnos , hogy ilyen viharos időben történik valami vele...Tegnap figyeltük a nagyon nagy szélben ráült Ludmilla Jumbora , pedig már nagyon régóta nem tette ! Reméljük , most már megússzuk nagyobb baj nélkül..Ha kirepül akkor már nem lesz gond!


Csaba, Pécs

A vihar ferdítette el a kamerát? Pécsett hatalmas eső volt jéggel... Ahogy elnézem Jumbó tiszta tollait, szerintem frissen mosott...

June 29 2006 (557) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , nagy vihar volt , holnapra megcsináljuk a kamerát ! Gondoltuk még így ferdén is jobb , mintha csak hibaüzenetet teszünk ki , a lényeg látható :-)


Klári

Jó a kamera... egy picit ferde

June 29 2006 (556) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , hatalmas vihar volt és elferdítette , a lényeg Jumbo jól van ! Este lesz összefoglaló !


Katuci

Hello! Ő most Jumbo vagy valamelyik szülő? Nem hiszek a szememnek! Már ekkora lenne?

June 29 2006 (553) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia ! Ő bizony a mi Jumbonk !!! Ezért merik egyedül hagyni , mert már ilyen nagy !


Linda
E-mail

HÚÚ most olvastam, hogy mit birtam irni, de a meleg úgy látszik már megártott a klaviatúrámnak is. Bocs.Linda

June 27 2006 (542) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem baj értjük így is és tényleg meleg van ! :-) Köszi a bejegyzéseket !!!
Linda
E-mail

Hello! Drági kics Jumbo még nem is járt Afrikában, de a szahari hőség a helyébe jött.Szegény alig piheg-liheg. Csodajó lett a tegnapi kelepelős felvétel. Jumbocska beült a szülei közé,hogy sztereóban hallhassa a koncertet. Az etetési felvételen látszik,hogy Ludmilla szerint nem volt ebédidő, de a kis zsivány addig csipkedte a lábait és a bögyét, mig úgy nem lett, ahogy ő kitervelte. Köszi: Linda

June 27 2006 (541) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Bizony nagyon meleg van , de talán már elég nagy Jumbo és bírja a gyűrődést !!!


Varsányi Antal
E-mail

Visszalépve a főoldalra sikerült megtalálni a keresett képet. További sok sikert! Üdv: Varsányi

June 26 2006 (532) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
OK !!! Sajnos , most nem a legjobb a kamera képe ( valami zavarja ) de holnap délelőtt ha visszajön már biztos jó lesz !


Varsányi Antal
E-mail

Szeretném megnézni a gólyákat. Mi a weblap cime? Kérném irják meg! Köszönettel!

June 26 2006 (529) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Kedves Antal ! Ez a weblap címe ahonnan a vendégkönyvbe beírt !!!! Klikk a gólyára és egy 1 percenként frissülő állóképet lát ! Ha video anyagot szeretne megnézni , az elmúlt 40 nap minden eseménye megnézhető 3-5 perces összefoglalókban egy sorral lejjeb a gólya alatt !!! Van olyan , hogy valami zavarja a kamerát ( nagy szél , túlmelegedés stb. ) és akkor időlegesen szétesik a kép , azonban ez nem jellemző , ha ilyet lát azt pár órán belül kijavítjuk !


Ász

Sziasztok!

Leírnátok a címet ahonnan elérhető a webkamera. előre is köszönöm!


June 24 2006 (519) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem tudom mire gondolsz ? Klikk a gólyára és jön az állókép ! Ha video anyag érdekel akkor egy sorral lejjebb találsz vagy 2 GB letölthető anyagot , napi összefoglalókat !!!


velodrome
Weblap

Az állókép most nekem sem működik.Felénk most óriási jégeső volt.Baromi erős szél,stb..Remélem Titeket (ill.gólyáékat) elkerül az ilyesmi...

June 23 2006 (516) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Most szereltük , már jó !!! Mi is reméljük , hogy a jégeső elkerül minket !!!


Katuci

Ajjaj! Jumbo rendesen felállva nézelődik a fészek szélén (időpont, 15:02)! Csak nem repül el máris a szemünk elől?!

June 23 2006 (515) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , most egyedül hagyták úgy tűnik már elég nagy hozzá !


ocsigep1
E-mail

Sajnos nekem tiltott oldalként "jelenik" meg a főoldal. A multicég átka! Azért nem adom fel és próbálkozom többször, több helyről.
Az oldal megtalálhatóságával szerintem van egy kis gond, a fő keresőprogramok gyakorlatilag nem jegyzik a www.kki-darany.hu címet és hát aki a "kki"-t kitalálja, az nagy művész!

June 23 2006 (514) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szia ! Ezt nem igazán értem amit leírtál , mert az eddigi 26.000 látogatónk egyike sem jelzett hasonlót ! Nem értem mi köze lenne ehhez a multiknak ? Amúgy : bármely keresőbe beírod : Darány , kb. 54.000 lap tartalmazza és rögtön az 5. a suli honlapja ez elég gyorsan megtalálható :-)) Ha "szükítesz" Darány - gólya szavakra akkor csak 284 lap van és ott is az elején van a honlapunk . Most egyébként 16:34 senkinek sem megy az állókép , kis türelem és jó lesz !!!


Katuci

Hello! Sikerültek a letöltések! Köszi az infót, kigyönyörködtem magam!! Csatlakoznék Linda kérdéseihez. Tegnap fél 9-kor megfagyott az ereimben a vér, mert a félig betöltődött képen csak az üres fészek felső része látszott. Majd a többi is, szerencsére. Jumbo popsija, persze az egyre ígéretesebb szárnyak alatt...Minden elképzelhető jót kívánok mindenkinek!

June 22 2006 (510) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
OK ! Örülünk , hogy sikerült !


Linda
E-mail

Hello! Itt ülök a gép előtt reggel 3/4 8-kor és elájultam, hogy milyen gyönyörű nagy madárka lett Jumboból tegnap óta. Most egyedül van és rendet rak a fészekben. Imádom Őt.Vajon jövőre, amikor hazajön erre a fészekre fog megérkezni, vagy ez a szülei fészke és nem látjuk többé? Meggyűrűzitek és arról lehet majd azonositani? Tényleg nagyon megszerettem ezt kicsi tündért.Jó lesz pénteken egybe megnézni az egész heti felvételeket. Köszi: Linda

June 21 2006 (506) Admin


Katuci

Hello! Hetek óta, naponta többször idekattintok és gyönyörködöm, ill. amikor hideg, esős idő volt én is rettenetesen aggódtam. Nagyszerű ötlet volt ez a kamera. Köszönet az üzemeltetőknek!
Gyönyörű kisgólyánk van! Miért vagyok én már előre szomorú, hogy nemsokára elrepül Afrikába? Valamit nagyon elbénázok mert az összefoglalókat nem tudom letölteni (kezdő vagyok), így maradok továbbra is a kameraképeknél. Köszi az élményért!

June 19 2006 (498) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük a szép szavakat , látogass gyakran el ide , Jumbo nemsokára repülni fog ! A letöltéseket Internet Explorer-el a legegyszerűbb ha megpróbálod , simán rákattintasz a jobb gombbal a letöltendő file-ra és cél mentése másként parancsot kiválasztva már jön is az anyag ...Remélem sikerül majd !


Linda
E-mail

Hello! Most egyszerre meg tudtam nézni az utolsó 4 - 5 összefoglalót és végem van. Azok az imbolygó lábacskák és az étkessége kicsi Jumbonak. Rendesen erőszakos természet. Szerencsére!Igy remélhetőleg nagyobb eséllyel indul a hosszú útra. Gyönyörűen tollasodnak a szárnyacskái. Mostmár csak azt lenne jó tudni, hogy őkelme fiú vagy leány. Vagy Ti már tudjátok? Bár mindegy, csak egészséges legyen továbbra is.Köszi: Linda


June 19 2006 (495) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Ugye hogy érdemes volt ! Mi sem tudjuk sajnos , azt csak akkor lehetne , ha egy szakember felmenne a fészekhez és megnézné közelről ...De hát ezt nem akarjuk , nem háborgatjuk őket ! Lényeg hogy egészséges legyen , és kirepüljön!!!


velodrome
Weblap

Ez szép Mindhárman otthon vannak A honlapomon keresztül közvetlenül elérhető a gemenci fekete gólya webcam is.Báár azt mostanában csak hébe-hóba látogatják gólyák.Egyébként ők is szintén gyönyőrű állatok.A zempléni vadonban gyerekkorom óta van szerencsém,évről-évre találkoznom velük.Meseszerű látvány ahogy azok az óriási madarak manővereznek a több évszázados bükk és tölgyfák erdejében.
Üdv minden gólya barátnak,és a kamera üzemeltetőknek! http://velodrome.gportal.hu

June 18 2006 (490) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Köszönjük , viszont küldjük az üdvözletet , na mit szólsz ? Volt aki összekeverte JUMBO-t a szülőkkel !


Klári

Hello!
Nem látom kicsi Jumbót a fészekben! Vagy már így megnőtt volna?

June 18 2006 (488) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Bizony kicsi Jumbo már csak az összefoglalókon van , nagyon megnőtt , már nem fióka igazi kis gólya !!! Látogasd gyakrabban ,mert igen gyorsan fejlődik ! Kb, 3 héten belül repülni fog !


Linda
E-mail

Hello! "Kicsi" Jumbo lassan lehagyja a szüleit, olyan szép nagy. Délelőtt egy darabig szemezett a kamerával.Ekkor derült ki számomra, hogy pontosan mire mondják azt, hogy - pofásodik, mint a fiagólya. Jumbo egy igazi fiagólya. Aranyos kis dundi arcocskája van. Öröm ránézni. Köszi: Linda

June 16 2006 (478) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Linda Te már nem menekülsz Jumbo-tól ,mert megszeretted ! Mi is így valunk vele !!


homoktövis iskola-bp
E-mail Weblap

Sziasztok!
Ismét egy tudatlan kérdése:
Megnéztem a német honlapot. Miért pirosabb a csőre és a lába a német gólyának? A kamera miatt, vagy azok másféle gólyák?Lehet, hogy a német gólyák szebbek, mint a magyarok?

June 15 2006 (473) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Szerintem ugyanolyanok mint a mieink , az a kamera picit jobb mint a mienk , szerintem csak ez van :-( Ők 18 éve csinálják , mi most kezdtük , de ennek is örülünk . Az is lehet még , hogy ott idősebbek a fiókák , mert Jumbo csőre még most kezd el pirosodni csak !!!


Misi
E-mail Weblap

Érdeklődöm, hogy ma lesz-e összefoglaló (21 óra 16)

June 15 2006 (472) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen lesz , kb 20 perc még , ( 22:02) sajnos egy picit megcsúsztunk időben !


homoktövis iskola-bp
E-mail Weblap

Bocs, hogy darabokban írok, de közben megnéztem a filmet. Tényleg érdekes. Én viszont nagyon tudatlan vagyok gólyatanból, segítsetek.
-Hol tartja a gólya a kaját, a csőrében?
- Nem böffenti mindet fel egyszerre? Hagy egy keveset tartalékba?
- Honnan tudta Jumbó, hogy van még egy kis maradék?

June 14 2006 (471) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem a csőrében van a kaja egy kicsit lejjebb... Részletekben böffenti fel a , sok nem marad neki ,látod Ludmilla csontsovány , most biztos nem érne el Afrikáig , ha holnap kellene indulni ! Chuck tényleg sokat lóg nem tudom mi van de este ha nézed mindig itthon alszik ! Mindenesetre most nagyon intenzíven fejlődik a pici ( aki nem is pici ) és ez lemeríti a szülőket !Amúgy szerintem nem tudta hogy van Ludmillánál kaja , egyszerűen éhes volt , vagy szomjas ( ez valószínűbb mert nagyon meleg van ott fenn )és ezért hisztizett ! Amúgy van hogy kimondottan vizet ad Jumbonak , remélem azt is meg tudjuk majd mutatni !


homoktövis iskola-bp
E-mail Weblap

Már jó, köszi.
Már két napja meg akarom kérdezni,hol kujtorog Chuck?
Csak nem a darányi kocsmában ücsörög?

June 14 2006 (470) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Tényleg kevesebbet van Chuck a
fészekben de azért besegít ha az összefoglalókon ez nem is látszik ...


homoktövis iskola-bp
E-mail Weblap

Azt hiszem, a tegnapi filmet raktátok fel ma is. A száma is megegyezik.

June 14 2006 (469) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Nem , már kicseréltük a linket , az volt rossz !!! Probizd meg mégegszer !


Linda
E-mail

Hello! Jumbo szebb, mint tegnap volt, és szerintem holnap még a mainál is szebb lesz. Ha valakit érdekel, a www.tierpark-goerlitz.de honlapon is lehet gólyafészket lesni. Ott szerencsésebbek voltak, mert 3 tojásból két kicsi kelt ki és mindkettő él és gyarapszik. Imádják őket a szüleik, érdemes megnézni! Belépés után a gólyás képre katt és a váltás után a kép alatti szöveg első sorában a sor végi Hier szóra kattintva betölti a mozgóképet. Jó leskelődést mindekinek! Kicsi Jumbo csak igy tovább, legyél egészséges és szép! Köszi: Linda

June 14 2006 (468) Admin
    Adminisztrátori megjegyzés
Igen , Jumbo egyre szebb , ezt mi is így látjuk ! Nekünk 5 fiókánk kelt ki , csak sajnos a hideg miatt elpusztultak az esős időben . Mi is szoktuk nézni a német címet ( nekik 18 éve működik ) , van még a lengyeleknek is és Magyarországon van fekete gólyát figyelő kamera is ! Jövőre hasonló szoftvert tervezünk mint a német , reméljük sikerül ! Az idén már nem variáljuk a dolgot , megvárjuk míg Jumbo kirepül !