- Letölthetõ napi  video összefoglalók -
- GÓLYANAPLÓ  -  2007  -Itt  az "új"  2007-es gólyanapló !!!!

A fiókák megszületésétõl majdnem minden nap a gólyák kirepüléséig   egy napi összefoglalót adunk , így követhetõ lesz a fiókák fejlõdése .  A videók mellé pár szavas rövid kommentárt is fûzünk  , így egy szép hoszzú gólyanaplónk lesz végül.
A file-ok .avi  vagy .mpeg  tipúsúak , letöltésük pedig  ( gyors szerverrrõl )    jobb gomb mentés másként , vagy cél mentése másként funkcióval  lehetséges !   Jó  töltögetést !


2007.május 11. péntek - Tojásforgatás  -  kb. 2 perc .avi -file  ( 35 MB )
Ez az  idei elsõ VIDEO  , gyakorlatilag az elsõ hónapban ez történt : kotlás és tojásforgatás ! Reméljük nemsokára a fiókákról is beszámolhatunk ! A kép picit "zajos" ezért elnézést !!! Az elsõ hónap eseményeirõl 3  fotóalbumot találsz  több száz fotóval  a kép alatti linken!
Hát  elkezdõdött ! Tegnap  este  kikelt az elsõ fióka UNA  és ma reggel  a második is UNIKA ! URÁNUSZ még benn van a tojásban félig  , de kis idõ és  õ is itt lesz velünk ! A felvételen jól látszik a két pici fej , de egy picit világos a felvétel !
Ez  a  felvétel  koraeste készült és  nagyjából ugyanaz látható mint a reggeli felvételen , kicsit jobb mínõségben ... Nagyon aranyosak a kis bucifejek:-)
2007.május 19. szombat - UNA+UNIKA+URÁNUSZ  - kb.4 perc .avi -file(14 MB )
Már hárman vannak ! Chuck van a fészekben a picikkel , nagyon szépen látszik a három fióka , azt is meg lehet figyelni , hogy  Chuck milyen szépen "árnyékolja" a  piciket !
2007.május 20. vasárnap  - Etetés 01  - kb. 6 perc .avi -file ( 26 MB )
Nagyon szépen látszik a VIDEO felvételen , hogy  Ludmilla "visszaeszi" a nagyobb falatokat és elõemészti a piciknek ... A picik  elevenek , mozkékonyak !
2007.május 20. vasárnap  - Etetés 02  - kb. 4 perc .avi -file (14 MB )
Ebben az anyagban  kirepül a  már szükségtelen tojásdarab a fészekbõl  , a legmagasabbra  UNA nyújtogatja a nyakát !
2007.május 21. hétfõ  - Árnyékolás - kb. 4 perc .avi -file (14 MB )
Még mindig négy fióka van , UBUL nem kapkodja el a dolgokat !!Ebben az anyagban megfigyelhetõ , miként  "árnyékol" védi a piciket a tûzõ naptól Chuck ! Mert  Chuck igazi  jó  apuka  !
2007.május 22. kedd  - Létszámellenõrzés - kb. 5perc .avi -file (24 MB )
Mind az  öt fióka szépen látszik , de UBUL  elég lusti és nagyonnagyon picuri...
Reméljük megerõsödik  mielõbb mert UNA kétszer akkora mint õ !
2007.május 22. kedd  - Chuck a jó apa - kb. 2 perc .avi -file (14 MB )
Láthatjátok , hogy Chick  hiúbb mint Ludmilla , és a félretartott fejét és megfigyelhetitek...De az is látható , hogy legalább olyan gondosan vigyáz a  "bucifejekre" mint Ludmilla ...
2007.május 23. szerda  - Fejlõdünk - kb. 2 perc .avi -file (12 MB )
A fejlõdés  szinte szemmel látható... Ubulka is jól van , itt Darányban õ  kis
kedvenc ...
2007.május 24. csütörtök  - Babázás - kb. 16perc .avi -file ( 80 MB )
A mai napon egy nagyon hosszú VIDEO-t is kiteszünk , olyan aranyosak voltak , hogy nem volt szívünk lekaocsolni felvétel közben ... Mindenki jól van a, a tegnapi nagy esõt is sikerült átvészelni , minden rendben !
2007.május 25. péntek  - Árnyékolás - kb. 1 perc .avi -file ( 4 MB )
Chuck az elõzõ éjjelen nem tartózkodott a fészekben , Ludmilla "letolhatta" ,  mert ma egész nap elég sokat itt volt :-) , példaszerûen árnyékolt  a nagy melegben !     A picik nagyon szépen fejlõdnek , szinte gomba módra nõnek , UBULKA  is jól
van !
2007.május 27. vasárnap  - Etetés - kb. 5 perc .avi -file ( 23 MB )
2007.május 27. vasárnap  - Fészekrend - kb. 5 perc .avi -file ( 21 MB )
A tegnapi technikai problémák miatt nem készült  VIDEO , azonban ma bepótoljuk és  kettõt is kiteszünk ! Az elsõ felvételen látszik , hogy milyen sokat nõttek ebben a két napban a fiókák , mindannyian jól vannak  és igen elevenek ! A második felvételen látható, hogy miként kell  "ágynemût" cserélni gólyáéknál , hiszen a picik még nem tudják a dolgukat kifelé elvégezni ... Látható , hogy ahányan vannak annyi felé mennek, nehéz dolguk van a szülõknek !
2007.május 27. vasárnapi extra  - Etetés_01- kb. 1 perc .avi -file ( 6 MB )
2007.május 27. vasárnapi extra  - Etetés_02- kb. 1 perc .avi -file ( 6,5 MB )
Ma egész nap technikai problémákkal küzdöttünk , hol elment az áram , hol visszajött...Dörgött , villámlott szóval volt minden  ! Kárpótlásként a kiesett percekért  feltettünk  két VIDEO-t  a ma késõ esti  ( 20:25 )   etetést láthatjátok !  
2007.május 28. hétfõ  - Pihenés - kb. 2 és fél perc .avi -file ( 14 MB )
Mai anyagunkban egy etetés utáni heverészés látható , nagyon "orrnehezek"  a fiókák , felmásznak a fészek szélére és visszagurulnak...Már látszik  a fekete szárnykezdemény  UNA és UNIKA  hátán !
2007.május 29. kedd  - Etetés - kb. 6 és fél perc .avi -file ( 29 MB )
Ma reggeli anyagunkból kiderül, hogy megvan  UBULKA  akit sokan nem vélnek felfedezni a képeken , és a fiókák sokat lustiznak, ez most a dolguk .
2007.május 29. kedd  - Etetés_02 - kb. 6és fél perc .avi -file ( 19 MB )
Ezek a fiókák   állandóan ennének...Most ez a program evés-pihi - evés - pihi reggeltõl estig...Ma nagyon nagy esõ volt , de jól bírták  , ma is  mindenki egészséges !
2007.május 30. szerda - Váltás - kb. 12 és fél perc .avi -file ( 59 MB )
Nagyon érdekes anyagot sikerült  felvennünk ma ! Egyrészt ez  egyik leghoszabb felvételünk , de  itt sem volt szívünk lekapcsolni a felvételt ( 12 perc ) . Másrészt látszik hogy a két szülõ miként váltja egymást , és hogy miként "bélelik" kia fészket  száraz anyagokkal...Nagyon nagy esõ esett tegnap , szépen fejlõdnek a fiókák , de UBUL nem igazán látható a felvételeken , abban reménykedünk , hogy jól "elbújt" A TÖMEGBEN  , reméljük nincs semmi baja ... A nagyobb és ügyesebb fiókák kezdenek  "kifelé pisilni" a fészekbõl , ebbõl is láthatunk kettõt , UNA és talán UNIKA mutatja be a "produkciót" !
2007.május 31. csütörtök - Eltûnt UBUL - kb. 7 és fél perc .avi -file ( 34 MB )
2007.május 31. csütörtök - Etetés  - kb. 8 és fél perc .avi -file ( 38 MB )
2007.május 31. csütörtök - Judit az ablakban - kb. 1 perc .avi -file ( 3 MB )
Ma három anyagot is kiteszünk ebbõl kettõ hosszabb , amin sajnos jól látható  , hogy nincs meg UBUL ! Nem tudjuk mi történhetett , mindenesetre szomorúak vagyunk ... Meglátogatott minket Judit   ( egyik leglekesebb  a "gólyász" csapat tagjai közül )  , õ is úgy látta ahogy mi , õ felfedezni vélt a fészekbe "beépítve" jobb felsõ sarok körül   egy "kupacot"   ! Judit kiállt az ablakba , sajnos elég rosszul látszik  a harmadik rövid VIDEO-n , de akkor is itt volt és ez a lényeg !
2007.június 01. péntek  - Pihenõ - kb. 1 perc .avi -file ( 5 MB )
A  négy megmaradt fióka , nagyon szépen fejéõdik ,  UBULKÁRÓL  nagyon szépen írtak a vendégkönyvben , és hát folyamatosan nyomozzuk az eltûnés okát  , azonban biztosat nem tudunk... Ezen a felvételen  etetés utáni  pihenõt láthattok !
2007.június 02. szombat  - Etetés - kb. 2 perc .avi -file ( 10 MB )
Nagyon  esõs borongós idõ volt  a mai napon  felvétzelünk is picit sötét ezért elnézést kérünk ! Egy nagy  etetést sikerült elcsípnünk , a fiókák "bélgépek" iszonyatos mennyiséget képesek megenni ! Ahogy kiteszi Ludmilla  a "kaját" már rá is ugranak  mint a  sásákák ! Szépen fejlõdnek  és egészségesek !
2007.június 03. vasárnap  - Árnyékban - kb. 2 perc .avi -file ( 9MB )
2007.június 03. vasárnap  - Árnyékban 02 - kb. 1 perc .avi -file ( 5 MB )
2007.június 03. vasárnap  - Etetés - kb. 5 perc .avi -file ( 29 MB )
Ma három anyagot is kiteszünk , az elsõ két  rövidebb anyagban  láthatjátok , hogy milyen szépen "árnyékol" Ludmilla , a harmadikban  pedig egy etetést láthattok  , ami hasonlóan  nagy "zabálásra" sikeredett mint a tegnapi ! Hatalmasak a fiókák , nagyon szépen látszik a szárnykezdemény a hátukon , az idõ is kijavult , szóval minden rendben !!!
2007.június 04. hétfõ  - Tityi - totyi - kb. 1 perc .avi -file ( 5 MB )
Egész nap jöttek-mentek a felhõk ... Mindenki jól van a fészekben , megint  nõttek a picik egy jó nagyot ! A  mai felvételeken lustálkodás és tityi - totyi látható !
2007.június 05. kedd  - Chuck a jó apa_01 - kb. 1,5 perc .avi -file ( 7 MB )
2007.június 05. kedd  - Chuck a jó apa_02 - kb. 4 perc .avi -file ( 17 MB )
2007.június 05. kedd  - Chuck a jó apa_03 - kb. 6 perc .avi -file ( 27 MB )
2007.június 05. kedd  - Chuck a jó apa_04 - kb. 3 perc .avi -file ( 15 MB )
Ma  több  anyagot is kitettünk . Van hosszú is és rövid is az anyagok  között,
Chuck ma sokat volt a picikkel , láthatunk "szobatiszta" pisilést  kifelé , lustizást   , " és sokmindent az anyagokban. Visszaolvastam a tavalyi gólyanaplónkat , tavaly ilyenkor már csak Jumbo volt meg a  tavalyi fiókák közül , reméljük  ez a négy fióka megmarad , mert mindegyik nagyon szép és egészséges  és   HATALMASAK !
2007.június 06. szerda  - Szárítkozás - kb. 3 perc .avi -file ( 16 MB )
2007.június 06. szerda  - Kajára várva - kb. 3 perc .avi -file ( 16 MB )
Tegnap hatalmas esõ  é s vihar volt  nálunk  , sajnos a  faluban egy fészekbõl kiesett  egy kis fióka  és el is pusztult ( a gyerekek  jelentették )  . Szerencsére a "mieink" mind a négyen jól vannak. Az elsõ felvétel reggel készült , amikor éppen a  szárítkozás zajlott , a másik koradélután , mikor Ludmillát várták  aki csak nem akart megjelenni az  uzsonnával ... Mindannyian nagyon szépen fejlõdnek , reméljük  elkerülnek a nagyobb  viharok is minket  !
2007.június 07. csütörtök - Háttal - kb. 2 perc .avi -file ( 7 MB )
Ma  csak ezt a  pici VIDEO-t sikerült elkészíteni , mive mikor  felvételt akartunk készíteni    vagy esett , vagy  a hátulsó felét mutatta Ludmilla.  Mindenesetre jól vannak a "gézengúzok"  !
2007.június 08. péntek - Tollazatigazítás - kb. 9 perc .avi -file (42 MB )
Egy hosszú anyagot tettünk ismét  ki , ma reggel készült és  már a fiókák is  kezdik szépen  "karbantartani" magukat , tollazatukat rendezgetni . Ma volt jégesõ is  Darányban , de szerencsére gyorsan jött , gyorsan ment , mindenki  jól van !
2007.június 09.  szombat - Kajára várva_01- kb. 4 perc .avi -file (21 MB )
2007.június 09. szombat - Kajára várva_02- kb. 2 perc .avi -file (14 MB )
2007.június 09. szombat - Kajára várva_03- kb. 2 perc .avi -file (14 MB )
Technikai szempontból ez a mai nap finoman fogalmazva: NEM a mi napunk volt ! Egész délelõtt akadozott az internet , és ilyenkor bizony semmit sem tudunk tenni  , csak várni arra , hogy megjavul... Mikor megjavult próbáltam VIDEO-t készíteni az etetésrõl , másfél óra várakozás után a felvétel közben "fagyott meg" a  gép ....
Ezután délután egyszer a mi  szerverünk is megállt  , szóval  nem tudom mi jöhet még... A  VIDEO-kon ezért a sóvárgó  és a fülledt melegben nagyon fáradt gyönyörû fiókáinkat láthatjátok , persze a felvételek így is  tündériek ! Mindenki jól van , reméljük ez  is marad , bár nagy vihar közeleg ismét !
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_01- kb. 2 perc .avi -file (14 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_02- kb. 6 perc .avi -file (34 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_03- kb. 3 perc .avi -file (15 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_03- kb. 2 perc .avi -file ( 9 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_04- kb. 6 perc .avi -file (34 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_05- kb. 2 perc .avi -file (12 MB )
2007.június 10. vasárnap - Hétvége_06- kb. 2 perc .avi -file (11 MB )
Rekord mennyiségû anyagot tettünk ma ki , nagyon sok érdekességet sikerült felvenni ! A piciket egyedül  hagyták ma a fészekben sok idõre , ezt is  sikerült  megörökíteni  !  Nagyon szépen látszik ahogy  itatja Ludmilla a piciket , nagyon meleg fülledt nap volt ma ! Sikerült egy  etetést is megörökíteni , jó töltögetést !
2007.június 11.  hétfõ  - Egyedül - kb. 3 perc .avi -file (15 MB )
2007.június 11. hétfõ   -  Etetés    - kb. 3 perc .avi -file (17 MB )
Ma is nagyon sokat voltak egyedül  a fiókák , már nagyon ügyesek , meg lehet bennük bízni ...Szinte egész délelõtt egyedül voltak  !  Mindenki jól van , egy nagy etetést sikerült felvenni , már nagyon jól látszik a szárnyacskájuk !
2007.június 12. kedd   -  Tollászkodás   - kb. 2 perc .avi -file ( 5 MB )
Ma  csak ezt a rövid anyagot sikerült rögzíteni , ráadásul késõbb is kerül fel a NET-ree mivel majd félnapos kiesés volt a szolgáltatásban a vihar miatt !
Mindenki jól van a fiókák szépen fejlõdnek !
2007.június 13. szerda   -  Csere   - kb. 6 perc .avi -file ( 35 MB )
Szerencsére ma dél körül  sikerült kijavítani a szolgáltatónál a hibát és ismét elérhetõek lettünk ! A mai  anyagunk nagyon érdekes:  sikerült egy etetést és a "cserét" a fészekben rögzíteni , Ahogy a két szülõ váltja egymást ! Mindenki jól van és  fiókák  inkább helyett kisebb madarakról kell  beszélni !
2007.június 14. csütörtök   -  Egyedül  - kb. 4 perc .avi -file ( 29 MB )
2007.június 14. csütörtök  -  Egyedül_02   - kb. 2 perc .avi -file ( 7 MB)
Nagyon sokat vannak a fiókák már egyedül  , ma is szinte az egész délutánt egyedül töltötték ! Rendókívüll fülledt meleg  , már-már trópusi idõ van  !
Érdekes , hogy  nagyon szépen fejlõdnek mind a négyen ( pedig azt gondolná
az ember , hogy  kevesebb jut egy fõre )  , a szülõk pedig már alig bírják õket
ellátni élelemmel !
2007.június 15. péntek   -  Infrával   - kb. 4 perc .avi -file ( 19 MB )
2007.június 15. péntek  - Melegben   - kb. 3 perc .avi -file ( 15 MB )
Ma is  iszonyatosan fülledt  , kibírhatatlanul meleg idõ volt...Itattak is a szülõk rendesen , nagyon sokat vannak a picik egyedül . Az infrával c. felvétel igazából még  14-én este készült , mikor bekapcsolt az infra 20:40 körül ...A másikon látható ahogy éppen elmegy az egyik szülõ  és  a picik milyen fegyelmezetten viselkednek "egyedül " !
2007.június 16. szombat  - Fészekigazítás  - kb. 3 perc .avi -file ( 16 MB )
Kicsit  esõs idõ volt ma , ami nem is baj , picit lehûlt a levegõ legalább...Ebben az anyagban  láthatjátok amint  Ludmilla  ( aki egyébként  "csontsovány" a rengeteg  munkától )  hoz egy ágat a fészekhez és beépíti azt  ! Majd etetés és  hát 10 másodperc kb. az az idõ amíg  bepakolják a "picik " a kaját a pociba ! Ludmilla  meg csak  néz : most mit  adjak nektek  enni ?
2007.június 17. vasárnap - Egyedül_01  - kb.  5perc .avi -file ( 24 MB )
2007.június 17. vasárnap  - Egyedül_01  - kb. 3 perc .avi -file ( 18 MB )
Ma is igen fülledt meleg nap volt , a fiókák sokat voltak egyedül . Nem sikerült  olyan képet rögzíteni , amikor a szülõk is ott vbannak , de szerintem  önmagukban is nagyon  aranyosak ! Mindenki jól van , már nagyon nagyok !
2007.június 18. hétfõ  - Itatás  - kb. 12 perc .avi -file ( 59 MB )
Ma  hûvösebb volt mint tegnap , de a fülledt  meleg továbbra is tartotta magát . Egy  szép hosszú anyagot sikerült felvenni , amiben láthatjátok a fiókákat egyedül  , etetés és itatás közben . Az itatás kulcsfontosságú ezekben a napokban , mivel nagyon meleg van !  A kicsik szinte  letépik a szülõ csõrét  annyira várják a vizet , jól látszik ahogy átengedi a vizet a szülõ  csõrbõl csõrbe !
2007.június 19. kedd  - Meleg van_01  - kb. 4 perc .avi -file (  22 MB )
2007.június 19. kedd  - Meleg van_02  - kb. 3 perc .avi -file ( 17 MB )
2007.június 19. kedd  - Meleg van_03  - kb. 1 perc .avi -file ( 7 MB )
2007.június 19. kedd  - Meleg van_04  - kb. 2 perc .avi -file ( 14 MB )
2007.június 19. kedd  - Meleg van_05  - kb. 1 perc .avi -file ( 8 MB )
Ma elég sok felvételt sikerült készíteni , nagyon mozgalmas és  fülledt meleg nap volt ! Kis riadalmat okoztt , hogy a villámhárító szerelés  miatt nem mertek leszállni a szülõk jó darabig , de ebéd után ez a dolog is megoldódott ! Láthattok itatást - etetést - lustálkodást a mai anyagokban , mindenki "szobatiszta" és jól van !
2007.június 20. szerda  - Hõség_01  - kb. 3 perc .avi -file ( 20 MB )
2007.június 20. szerda  - Hõség_01  - kb. 2 perc .avi -file ( 13 MB )
2007.június 20. szerda  - Hõség_01  - kb. 5 perc .avi -file ( 34 MB )
2007.június 20. szerda  - Hõség_01  - kb. 1 perc .avi -file ( 10 MB )
A tegnapinál is melegebb  és fullasztóbb napunk volt  ! Ma is jó sok  VIDEO-t  tudtunk készíteni  , ismét van itatás ( nagyon sok vízre van szükségük )  , etetés a felvételek között . Mindenki jól van a fészekben  , holnap állítólag még ennél is melegebb lesz !
2007.június 21. csütörtök - Egyedül_01  - kb. 8 perc .avi -file ( 37 MB )
2007.június 21. csütörtök - Egyedül_02  - kb. 5 perc .avi -file ( 20 MB )
2007.június 21. csütörtök - Egyedül_03  - kb. 8 perc .avi -file ( 37 MB )
Hajnali háromkor indultuink Budapestre az RTL riportra , ami  élõ adásban ment a  Reggeli c. mûsorban , ezért ma kicsit kevesebb a VÍIDEO anyag ! Sokat voltak egyedül a fiókák,  nagyon fülledt , meleg nap volt , talán az idei nyár  legmelegebb napja ! Mindenki jól van  , szépen fejlõdnek !
2007.június 22. péntek - Fúj a szél !  - kb. 5 perc .avi -file ( 23 MB )
2007.június 22. péntek -  Fészekrend - kb. 7 perc .avi -file ( 31 MB )
Végre egy kis szél kerekedett a mai napon , de továbbra is rendkívüli a forróság !
Elsõ  anyagunkban UNA álldogáll nagyon szépen , õt már többen összetévesz- tették a szülõkkel ! A többiek pedig élvezik a  meleget némileg enyhítõ szelet !
A második a nyagban  itatást és fészekrendezgetést láthatunk ! Judit jelzése alapján amit többen  megerõsítettek :  Ludmillának a torkán akadt a falat délután , de már jól van . Mindenki ép és egészséges !
2007.június 23. szomat -  Pihenõ - kb. 3 perc .avi -file ( 17 MB )
2007.június 23. szomat -  Pihenõ_02 - kb. 4 perc .avi -file ( 20 MB )
2007.június 23. szomat -  Pihenõ_03 - kb. 2 perc .avi -file ( 15 MB )
Kicsit enyhébb idõ volt a mai napon , az esti nagy vihar után . Délelõtt mûszaki ngondokkal küzdöttünk , de sikerült kijavítani ! Mindenki jól van , lakodalom van a suliban ma este  , de a picik korán lefeküdtek ( 22:00 )
2007.június 24.vasárnap -  Megnõttünk - kb. 2 perc .avi -file ( 13 MB )
2007.június 24.vasárnap -  Megnõttünk _02- kb. 2 perc .avi -file ( 13 MB )
Reggelre megint elromlott a  szerver   ( Erzsi nagyi szerint a lagzi miatt )  , de sikerült idõben megjavítani . Ma csak ezt a két rövid anyagot  sikerült  rögzíteni , mivel  nem voltunk itthon ! Hatalmasak a  fiókák , a gyakorlatlan látogató  össze-  keverheti a fiókákat a szülõkkel !
2007.június 25.hétfő -  Pihenő_01 - kb. 5 perc .avi -file ( 27 MB )
2007.június 25.hétfő -  Pihenő_02- kb. 2 perc .avi - file (  8 MB )
2007.június 25.hétfő -  Pihenő_03- kb. 4perc .avi -file (  19 MB )
2007.június 25.hétfő -  Pihenő_04- kb. 7 perc .avi -file (  30 MB )
Mai  anyagainkban is láthattok árnyékolást  , itatást és minden érdekességet !
Mindenki jól van  a csapatban , csak ez a nagy meleg ne lenne !
2007.június 26.kedd -   Enyhülés _01 - kb. 1 perc .avi -file (  4 MB )
2007.június 26.kedd -   Enyhülés _02 - kb. 7 perc .avi -file (  38 MB )
2007.június 26.kedd -   Enyhülés _03 - kb. 2 perc .avi -file (  9 MB )
Végre egy picit enyhébb lett az idő , vége a nagy forróságnak ! A mai  második anyagunkban egy érdekes jelenetet láthattok ,  Ludmilla  torkán akadt a felbüfizezz falat , a picik segítettek neki vagy 20 másodpercig  kiszedni... Utána  10 másod - perc alatt eltüntették a zsákmányt !
2007.június 27.szerda -   Tityi -totyi - kb. 4 perc .avi -file (  17 MB )
Ma csak ezt az egy anyagot  sikerült elkészíteni , nagyon  várjuk a szombati találkozót ! HEJO -val sikerült  megoldanunk  , hogy  a kamera képét  folyamatosan láthassák a vendégek  egész nap , és aki nem lesz ott  attól sem "vesszük" el a képet ! Mindenki jól van  a "kölkök" gyönyörűek !
2007.június 28.csütörtök- Tollazat igazítás - kb. 9 perc .avi -file (  47 MB )
Nagyon szép  anyagot sikerült ma is felvenni , már próbálgatják a  szárnyaikat a "lurkók"  UNA  kiemelkedik a  csapatból  ! Ma  megnéztük a  gyűrűző  szakem- berrel  ( Horváth  Zoltán  ) a helyszínt , készülünk a szombatra nagyon !
2007.június 29. péntek- Nagyok vagyunk - kb. 9 perc .avi -file (  14MB )
Ma már minden a  holnapi találkozóról szólt , megérkezett Karcsi is és két kollégája Nyíregyházáról ! Madarainkk gyönyörűek ,reméljük aki holnap nem jön az is fog mindent  látni  , ha kicsit késéssel is !
2007.június 30. szombat - Gyűrűzés - kb. 7 perc .avi -file (  34MB )
EXTRA  - A  ma esti  RTLKLUB RIPORT  (  19 MB )
Ma volt  a DARÁNYI GÓLYALESŐK 1. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA  és egyben   a fiókák meggyűrűzése is ! Ma a gyűrűzést  tölthetitek le és nézhetitek meg  ( ebből adott részletet az RTLKLUB ) 7 percben  , kézikamerával készült a felvétel a néhol  bizonytalan mozgást tapasztalhattok ezért elnézést , de a kéményen álltam és néha pozíciót kellett  váltanom !  Horvát Zoltán igazán profi munkát végzett ,   ezúton is KÖSZÖNJÜK ! A felvétel nem túl jó minőségű ( most nem ez volt a cél ) , ki fogjuk tenni  a jobb mínőségű hangos verziót is  jövő héten  , az terjedelmesebb lesz  !
Elérhető a  ma esti riport is , mivel sokan éppen hazafelé tartottatok , ez is megvan jobb minőségben , de nézhető !
2007.július 01. vasárnap - Tollászkodás - kb. 7 perc .avi -file (  34MB )
Nyugodt napunk volt ma  , szépen látszik a  fiókák bal  lábán a "bokalánc"  a tegnapi nap  "eredménye " ! Nagyon nagyok már  , a nem  "szakértő"  szem el sem tudja dönteni , hogy fiókák , vagy szülők vannak a fészekben !
2007.július 02. hétfő  - Meleg van- kb. 10 perc .avi -file (  47 MB )
2007.július 02. hétfő  - Viharban- kb. 8 perc .avi -file EXTRA (  38 MB )
2007.július 02. hétfő - Etetés esőben - kb. 7perc .avi -file  EXTRA( 24 MB)
Ma is nagyon meleg volt , de a fészekben minden rendben ! A szülők hordták fel folyaímatosan a kaját és a piát  ( le a kalappal előttük ) ! Serfőző Józsi  adott nekem  gólyás anyagokat a találkozón és abban olvastam , hogy ebben az időszakban  3 KG élelmet ( !) hordanak fel a szülők naponta a 4 fiókának !
Elképesztő ! Sok  ( ember - szülő )  példát vehetne róluk !
Este elromlott a NET ki kellett mennem megjavítani  , és sikerült nagyon jó éjszakai video-kat csinálni , nézzétek !
2007.július 03. kedd - Pihenő  - kb. 2 perc .avi -file  ( 14 MB)
Kellemesebb lett az idő a tegnap esti  esőtől . Mindenki jól van ,
mától HEJO az ügyeletes !
2007.július 04. szerda - Reggel  - kb. 1,5 perc .avi -file  ( 8 MB)
Reggeli ténykedések, egy esős este után. Öltözködés,tisztálkodás, mosdó :)).
Megkaptuk a magunkét!
2007.július 05. csütörtök - Ebéd utáni szieszta - kb. 42s .avi -file (3,3MB)
Kellemes szél lengedez, nincs nagy meleg, a fészekben nyugi van.

2007.július 05. csütörtök - Etetés  - kb. 3p 15s .avi -file  (15 MB)
Délután sikerült egy etetést elkapni, nagy a harc az ételért. Jól látszanak a gyűrűk is a felvételen.
2007.július 06. péntek - Etetés  - kb. 3p 33s .avi -file  (17 MB)
Helyezkedés, letérdelés, beállás az evéshez. Megjött Ludmilla, a "kis kölökgólyák" majd leszedik a fejét. Szép napos idő enyhe széllel.
Una próbálgatja szárnyait, készülődik a kirepüléshez.
2007.július 09. hétfő - Nézelődés  - kb. 1p 53s .avi -file  (8,8 MB)
2007.július 09. hétfő - Tollászkodunk  - kb. 1p 42s .avi -file  (8 MB)
Csak nézünk a kamera előtt és tollászkodunk. A szárnycsapkodás már mindennapossá válik, készülünk-edzünk!
Megjött a hidegfront, esik az eső és lehűlt a levegő. Csak gubbasztanak a fészekben. De erősek és ki fogják bírni!
2007.július 11. szerda - Szépítkezünk  - kb. 4p 03s .avi -file  (19 MB)
Borús az idő, de mi odaállunk és szépítkezünk, majd jól belenézünk a kamerába.
Egyre kisebb ez a fészek nekünk, szárnypróbánál nagy a tülekedés. Egyre magasabbra szökkenünk, egyszer majd vissza sem pottyanunk.
Téblábolás a fészekben. Ludmilla már vár bennnünket a szomszéd kéményen.
Megbeszéljük a napi eseményeket.
Ilyen melegben meg nincs kedvünk semmihez, nem ám kirepülni!
2007.július 19. csütörtök - Portré - kb. 3p 14s .avi -file (22 MB)
Sajnos a webkamera ebben a 40 fokos melegben gyengélkedik. Ez a felvétel kézikamerával készült.
Csak állunk libasorban és egyirányba nézünk, várunk a hűsítő vízre!
2007.július 23. hétfő - Nem adom! - kb. 1p 42s .avi -file (8 MB)
Etetés után összeszedjük a maradékot. Ki mit talál az az övé!
2007.július 24. kedd - Torna - kb. 1p 42s .avi -file (57 MB)
Kirepültünk!!!!!!!
Nem sikerült a kirepülést megörökíteni, de a kézikamerás felvételen van egy kis edzés a kirepülés napjáról.
2007.július 25. szerda - Repülés - kb. 1p 13s .avi -file (26 MB)
Reggeli repülés!!
Nehéz megállapítani, hogy melyik a kicsi és melyik a nagy gólya. Rendszeressé váltak a szárpróbálgatások. Ma délutáni kézikamerás felvétel!!

Közeli arcképek.
Milyen érdekes, "sírás szerű" hangot adnak, a felvétel második felében jól hallható!
Una elrepül, a többiek csak néznek utána.
A kisgólyák is kelepelnek, ezen a felvételen jól hallható. Megérkezéskor így üdvözlik egymást.
Üres a fészek, elrepült belőle... De hova? Hát a szomszédos öreg malomépület tetejére!
2007.július 31. kedd- Honnan? - kb. 1p 30s .avi -file (32 MB) 
Sokszor átrepülünk a szomszéd kéményre és nem feledjük, hogy honnan jöttünk!
2007.augusztus 01. -  Repülünk !!! - kb. 1p 30s .avi -file (54 MB)
Ma  nem lehetett a drágákkat  megtalálni a fészekben , óriási repülési gyakorlatot rendeztek ! Kézi kamerával alig lehetett követni , igen magasra mentek fel és sokáig csak köröztek , köröztek  - szóval  nagyon  jól repülnek ezt nem is gondoltam volna ....  Bekapcsolódott valamelyik szülő is , volt amikor öten szelték az eget  szenzációs  volt !
2007.augusztus 06. -  Ritkán vagyunk! - kb. 1p 17s .avi -file (28 MB) 
Ritkán vagyunk a fészekben! Ma is sokat köröztünk a magasban!

Minden este  19 -21 óra között tesszük ki az új anyagot !A tavalyi "évad" naplója :